Янукович демонструє "залізну руку"?

Середа, 16 липня 2003, 15:34
Прем'єр-міністр Віктор Янукович заявляє, що відповідальність за ситуацію зі штучним і необґрунтованим підвищенням цін на продовольчому ринку країни будуть нести конкретні посадові особи.

Про це прем'єр заявив у середу, виступаючи на засіданні Кабінету міністрів. "Як уряд, ми повинні сказати собі і народу України, що відповідати будуть не стрілочники, а конкретні посадові особи, які створили ситуацію зі штучним підвищенням цін", - сказав він.

Янукович нагадав, що зараз спеціально створена група "відпрацьовує це питання в регіонах держави". До цієї роботи також підключені правоохоронні органи. "Усі, хто задіяний у цій роботі, повинні зробити висновки, доповісти на Кабінеті міністрів, що відбудеться через тиждень, і потім ми ухвалимо рішення", - відзначив він.

Прем'єр висловився за те, щоб "головною метою даної роботи було створення системи, що у перспективі" ніколи не дозволить створити складні умови для держави, зокрема, підвищення цін. "Це питання стосується не тільки підприємств агропромислового комплексу, у цьому питанні були задіяні і комерційні структури, що працювали в цьому напрямку", - відзначив він.

Янукович також нагадав, що ще у 2002 році були "реальні приписки, завищення валового збору зерна". "Також були створені умови для вивозу з України зерна за надто низькими цінами", - додав він.

Прем'єр відзначив, що вчасно не було затверджено рішення про приміщення 1 млн. тонн зерна до державного резерву. "Багато рішень ухвалювалося, але вони не виконувалися, і за кожним з цих питань є конкретний виконавець", - сказав він.

Разом з тим, Янукович зауважив, що всі заходи, що планував уряд у сфері АПК, не "дозволили вчасно загальмувати процес штучного підвищення цін".

У цілому, характеризуючи роботу уряду за перше півріччя, він відзначив, що в усіх напрямках уряд виконує задачі, що ставилися на перше півріччя. "Насамперед, я хочу сказати, що обсяг ВВП виріс на 7,5%, обсяг промислового виробництва збільшився на 12,5%, реальний ріст життя населення збільшився більш, ніж на 7%, ріст зарплатні - більш, ніж на 15"%, - сказав прем'єр. Також, за його словами, виросли внески населення в банках, і у порівнянні з аналогічним періодом вони збільшилися в 1,5 рази.

Янукович повідомив, що "відчувається й інвестиційна активність". "Обсяги залучення інвестицій, їхні темпи виросли у 2,5 рази в порівнянні з аналогічним періодом минулого року", - сказав він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування