Їздити в Росію по закордонних паспортах будемо не раніш 2005

Середа, 16 липня 2003, 18:55
Перехід на взаємні поїздки громадян України й Росії по закордонних паспортах стане можливим не раніше 1 січня 2005 року.

Про це домовилися делегації України і Росії у середу на п'ятому засіданні по прикордонних питаннях змішаної україно-російської комісії зі співробітництва, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" глава прес-служби українського МЗС Маркіян Лубківський.

У ході засідання сторони, зокрема, домовилися вжити заходів по підготовці до 1 вересня 2003 року документів для внесення на ратифікацію в парламенти обох країн договору між Україною й Росією про україно-російський державний кордон.

Сторони також домовилися про розширення багатопланового співробітництва в суміжних українських і росіян морських просторах.

Під час обговорення питань боротьби з нелегальною міграцією констатувалася зацікавленість обох країн у вживанні дієвих заходів, спрямованих на боротьбу з цим негативним феноменом, а також необхідність врегулювання проблеми нелегальної міграції на двосторонньому рівні по можливості в короткий термін.

У зв'язку з цим було погоджено, що до 1 листопада 2003 року пройдуть двосторонні переговори по обговоренню проекту угоди про прийом-передачу осіб, що незаконно знаходяться на територіях обох держав (угоди про реадміссії) і будуть підготовлені пропозиції про терміни підписання цього документа.

Делегацію України на засіданні очолював голова української частини підкомісії, заступник міністра закордонних справ Олександр Моцик, делегацію Росії - голова російської частини підкомісії, перший заступник міністра іноземних справ В'ячеслав Трубніков.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування