Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна 15 років буде транспортувати російську нафту

Середа, 16 липня 2003, 19:19
Уряд України схвалив проект 15-літньої угоди з урядом Росії про транзит нафти по території України, що дає можливість російським компаніям щорічно транспортувати до 79,5 млн.тонн нафти.

Як повідомив журналістам у середу по завершенні засідання уряду міністр палива й енергетики Сергій Єрмілов, Кабінет міністрів затвердив відповідне розпорядження, яким уповноважив його підписати дану угоду від імені українського уряду.

Міністр нагадав, що наразі використовується менш 50% потужностей нафтотранспортної системи України.

За його словами, проект угоди стосується всіх діючих нафтопроводів України, крім нафтопроводу Одеса - Броди, що поки не введений в експлуатацію. У той же час Єрмілов відзначив, що цей нафтопровід може бути врахований в угоді в будь-який момент шляхом внесення відповідного доповнення.

Міністр уточнив, що терміни підписання угоди тепер цілком залежать від російської сторони, тому що Україна свою частину роботи виконала.

Як повідомила прес-служба уряду України, проект угоди підтверджує намір сторін про участь у здійсненні спільних проектів, що стосується транспортування нафти по нових перспективних маршрутах. Сторони зобов'язуються щорічно погоджувати обсяги й умови транзиту нафти по території України.

Досягнуті домовленості будуть оформлені щорічними протоколами до цієї угоди між Мінпаливенерго України й Міненерго Росії.

Відповідно до проекту документа буде забезпечуватися вільний і безперебійний транзит нафти системою магістральних нафтопроводів обох країн, безпечне й безперебійне функціонування об'єктів трубопровідного транспорту для транзиту нафти.

Угодою передбачається, що транспортні тарифи на транзит нафти повинні визначатися на недискримінаційних принципах у відношенні всіх користувачів нафтотранспортної системи України. При цьому українська сторона буде завчасно інформувати російську сторону про зміни тарифів на транзитні постачання нафти.

Уповноваженими організаціями по реалізації угоди визначені ВАТ "Укртранснафта" і ВАТ "АК Транснафта".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: