Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТНК та Кучма таки уламають уряд і "Одеса-Броди" запрацює задки?

Четвер, 17 липня 2003, 10:42
Український уряд відклав рішення про вибір напрямку транзиту нафти трубопроводом Одеса-Броди.

Коментуючи це питання, міністр палива та енергетики Сергій Єрмілов сказав, що потрібний додатковий час на вивчення пропозицій російських компаній про транспортування російської нафти в бік Одеси.

Напередодні президент Леонід Кучма скритикував заяву Сергія Єрмілова про переваги європейського напрямку транзиту нафти.

Президент назвав ту заяву передчасною і закликав зважити усі економічні аспекти.

Дискусії в Україні про напрямок транспортування нафти трубопроводом Одеса-Броди тривають вже кілька місяців.

Прихильники європейського напрямку кажуть, що він допоміг би диверсифікувати джерела енергоносіїв України.

Ті, хто обстоює доцільність російських пропозицій, вказують, що на постачання нафти до Європи ще не укладено контрактів.

Проект транзиту орієнтовно 40 мільйонів тонн каспійської нафти трубопроводом Одеса-Броди, спорудження якого було закінчено 2001 року, підтримують Європейський Союз і США.

Російські "Транснафта" і Тюменська нафтова компанія запропонували українському уряду почати транзит російської нафти в напрямку "Броди-Одеса" в обсязі 9 мільйонів тонн на рік терміном на 21 рік.

Питання використання нафтопроводу буде одним з головних на порядку денному зустрічі прем"єр-міністрів України та Росії у Криму.

У Ялті в четвер відбуватиметься засідання спільної комісії зі співпраці України і Росії за участі Віктора Януковича і Михаїла Касьянова.

Також прем"єри обговорять проблеми військової співпраці і оглянуть в аеропорту Бельбек літак Ан-70, проект спільного виробництва якого і досі є предметом дискусій.

ВВС

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування