Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Кучми конфіскують "Президентський вісник"?

Четвер, 17 липня 2003, 10:45
В Україні пропонується скасувати державну власність на засоби масової інформації. Відповідний законопроект, підготовлений Громадською радою з питань свободи слова, обговорювався у середу в Києві експертами з питань ЗМІ.

Головна ідея нового законопроекту полягає у скасуванні державної власності на засоби масової інформації. Такі видання, як "Голос України", "Президентський вісник" та "Урядовий кур'єр" пропонується перетворити на бюлетені без права розміщення реклами, щоб решта комерційних видань на рівних конкурували між собою.

Необхідність приватизації комунальних ЗМІ Голова Незалежної медіа профспілки Сергій Гузь обґрунтував залежністю цих видань від влади, яка не зацікавлена в дотриманні принципів свободи слова.

"Влада перешкоджає вільному розвиткові комунальних ЗМІ. Владі вигідно, щоб редактор весь час просив гроші на зарплату, газету, оренду приміщення", говорить Гузь.

Водночас деякі учасники дискусії критикували поданий законопроект за відсутність у ньому механізмів соціального захисту журналістів та журналістських колективів.

Після додаткового опрацювання проект закону планується внести на затвердження парламенту восени.

Німецька хвиля

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: