"НАША УКРАЇНА" ЗАВДАЛА УДАР У ВІДПОВІДЬ. ПЕТЬОВКА ЗНОВУ МЕР

Четвер, 17 липня 2003, 11:00
Мукачівська територіальна виборча комісія, врахувавши рішення Сихівського районного суду Львова та Мукачівського міського суду, визнала переможцем виборів мера Мукачевого, які відбулися 29 червня, кандидата від "Нашої України" Василя Петьовку.

Про це razom.org.ua повідомив народний депутат України Віктор Балога.

Парламентарій нагадав, що "два дні тому Сихівський районний суд Львова розглянув скаргу колишнього кандидата на посаду міського голови Мукачевого Ернеста Нусера, і виніс безпрецедентне рішення - скасувати результати виборів на 15 дільницях". Водночас, за словами Балоги, Мукачівський міський суд розглянув позов одного з кандидатів Василя Бурнадза про порушення виборчого законодавства під час виборів і скасував їхні результати на трьох інших дільницях.

Таким чином, у вівторок мукачівська територіальна виборча комісія на своєму засіданні, врахувавши рішення Сихівського районного суду Львова і Мукачівського міського суду, визнала недійсними вибори на 18 дільницях.

Перерахувавши результати голосування на решті виборчих дільниць, комісія визначила, що за кандидата Петьовку віддали голоси понад шість тисяч виборців, за Ернеста Нусера – 5547 голосів," – зазначив парламентарій.

Коментуючи ситуацію із виборами в Мукачевому, Віктор Балога наголосив, що "бандитизм, який започаткували на Закарпатті Віктор Медведчук з Іваном Різаком, свідчить про аморальність влади, яка попри результати волевиявлення втягнула людей в суди". "Влада має займатися економічним та соціальним розвитком регіону, а не розподіляти крісла і дестабілізувати ситуацію в регіоні. Ми засуджуємо такі дії, і сьогодні на обласному віче представники політичних сил та громадських організацій висловлять своє бачення ситуації в області", - наголосив Віктор Балога.

У середу, як повідомляє сайт КВУ бiля Мукачiвської ратушi вiдбудеться мiтинг на пiдтримку Петьовки. В мітингу має взяти участь Вiктор Ющенко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування