Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КС НЕ СТАВ ЧЕКАТИ НА РІШЕННЯ КУЧМИ і взявся вивчати законопроекти

Четвер, 17 липня 2003, 16:37
У Конституційному суді України розпочалося попереднє вивчення двох законопроектів про внесення змін до Основного закону, поданих президентом і 161 народним депутатом і спрямованих з Верховної Ради до КС для надання висновків про відповідність цих законопроектів вимогам статей 157 і 158 Конституції України.

У встановленому порядку законопроекти були передані до двох колегій суддів, кожна з яких призначила суддю-доповідача: Павла Євграфова - у справі по законопроекту президента Кучми, а також Володимира Шаповала - у справі по законопроекту, поданому народними депутатами України.

Судді-доповідачі взялися вивчати законопроекти і готувати матеріали до розгляду відповідних колегій суддів для вирішення питань про відкриття конституційного провадження за даними справами.

Відповідно до статті 57 закону "Про Конституційний суд України" термін провадження по справах з конституційних подань не повинен перевищувати три місяці із дня початку провадження.

Наступні пленарні засідання Конституційного суду України почнуться у першій половині вересня.

Днями Кучма заявив, що доручив вивчити правові підстави можливості відкликання свого законопроекту з КС.

Крім того, він заявив, що КС іде у відпустку і до початку вересня ніхто в Суді займатися законопороектами щодо змін до Конституції не буде.

Деякі політики і політологи вважають незаконною процедуру направлення законопроектів до КС, який у зв'язку з цим не повинен розглядати їх.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування