Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавринович перевірить партії Омельченка й Лазаренка

Четвер, 17 липня 2003, 16:38
З 23 липня до кінця серпня 2003 року Міністерство юстиції України має намір перевірити ще 35 політичних партій.

Як повідомив у четвер на прес-конференції в Києві міністр юстиції Олександр Лавринович, Мін'юст уже перевірив 61 політичну партію, і за результатами перевірки анульовані свідчення про реєстрації 25 партій. Таким чином, за словами міністра, на сьогоднішній день в Україні діє 98 партій.

За словами Лавриновича, першими Мін'юст перевіряв ті партії, "які умовно існували", і ніхто не заявив про намір оскаржити рішення про анулювання реєстраційного свідчення. "Знайти хоча б одну людину, що входить до таких партій, неможливо", - підкреслив він.

Парламентські партії, депутати від яких зараз працюють у Верховній Раді, Мін'юст має намір перевіряти в останню чергу. "Ні в кого немає сумніву, що вони існують", - пожартував Лавринович.

Лавринович відзначив, що в міністерства немає спеціальної функції по регулюванню кількості партій у країні, додавши, що зменшення кількості партій в Україні не вплине на ситуацію. "Ніхто не відчув, що не стало Прогресивної автомобільної партії. Ні на кого це не вплинуло", - сказав міністр.

У переліку партій, яких Мін'юст має намір перевірити найближчим часом, зокрема, Комуністична партія України (оновлена), партія "Російський блок", політична партія Всеукраїнське об'єднання "Громада", Народний Рух України "За єдність", Трудова партія, Українська партія "Єдність", Прогресивно-соціалістична і Селянская партія України.

Як відзначається в прес-релізі Мін'юсту, з 16 червня по 4 липня проводилася перевірка 23 партій, серед яких, зокрема, Усеукраїнська партія трудящих, Усеукраїнське політичне об'єднання "Єдина родина", партія "Жінки України", партія "Нова генерація", Патріотична партія України. За результатами перевірки 9 партій не привели свої статути і програми у відповідність із вимогою закону про політичні партії.

Найбільш розповсюдженими невідповідностями є порушення вимог, що стосуються членства в партії і порядку його припинення, а також недотримання законодавчої вимоги, що стосується прав партії, її майна й коштів.

Політичним партіям, що не внесли зміни й доповнення в статутні документи, Мін'юст направив попередження про вживання необхідних заходів по виконанню вимог закону.

Як відзначається в матеріалах, протягом квітня-липня 2003 року Мін'юст перевірив 61 політичну партію і за матеріалами перевірки звернувся у Верховний суд про анулювання реєстраційного свідчення 37 політичних партій. За станом на 16 липня Верховний суд прийняв рішення про анулювання реєстраційного свідчення 25 партій.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування