Верховна Рада може відкликати кучмин законопроект з КС?

Четвер, 17 липня 2003, 17:00
Міністр юстиції України Олександр Лавринович відмовився коментувати правомірність постанови Верховної Ради про процедуру направлення законопроектів про зміни в Основний закон для висновків до Конституційного суду країни.

"Постанови Верховної Ради я повинен виконувати, а не обговорювати", - сказав міністр в четвер на прес-конференції у Києві, відповідаючи на питання, чи може КС повернути до парламенту законопроекти про зміни в Конституцію, не розглядаючи їх.

Лавринович також зазначив, що не отримував доручення президента України Леоніда Кучми про вивчення правової можливості відкликання з КС президентського законопроекту про зміни в Конституцію і не знає, яким чином це доручення буде виконуватися.

Відповідаючи на питання, чи зможе президент все-таки відкликати свій законопроект з КС, міністр зазначив, що при наявності відповідного доручення глава держави буде приймати рішення, виходячи з отриманих висновків. Якщо ж такого правового обгрунтування не буде, то, зі слів Лавриновича, рішення буде прийматися Верховною Радою.

КС України почав попереднє вивчення президентського і парламентського законопроектів про внесення змін в Конституцію, що поступили туди в минулі суботу і понеділок.

Разом з тим у вівторок президент України доручив вивчити правові аспекти відкликання свого законопроекту з КС.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування