Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ВР уважив Генпрокуратуру, але ЗАКРИВ ОДНУ ЗІ СПРАВ ПРОТИ ТИМОШЕНКО

Четвер, 17 липня 2003, 17:34
Колегія суддів Верховного суду України в четвер скасувала рішення Києво-Святошинського місцевого суду й Апеляційного суду Київської області про закриття кримінальних справ у відношенні Юлії Тимошенко і її чоловіка Олександра.

"Керуючись статтями 395, 396 Кримінального кодексу, Верховний Суд України вирішив: касаційне подання заступника генерального прокурора задовольнити частково. Постанова Києво-Святошинського районного суду від 30 квітня 2003 року і рішення Апеляційного суду Київської області від 8-9 травня у відношенні Тимошенко Юлії Володимирівни скасувати.

Кримінальну справу, порушену стосовно Тимошенко Ю.В. від 30 березня 1995 року за статтями 17, 70 КК закрити на підставі статті 5 КК України. В іншій частині зазначеного рішення у відношенні Тимошенко Ю.В. і Тимошенка Олександра Геннадійовича скасувати, а провадження по скарзі адвоката Швеця закрити. З повним текстом рішення можна ознайомиться у законний термін", - говориться у резулятивній частини рішення суду, що зачитав один із членів колегії.

Таким чином, суд частково задовольнив касаційне подання заступника генпрокурора Віктора Шокіна.

Суд закрив справу від 1995 року про замах на контрабанду (ст. 17, 70 КК України) на підставі ст. 5 КК, що припускає зворотню чинність закону, яка пом'якшує або скасовує кримінальну відповідальність за ці дії.

Як заявив журналістам після оголошення рішення суду представник Генпрокуратури Віктор Лобач, "таким чином, постанови про відкриття справ залишаються в силі".

У той же час, адвокат Тимошенко Віктор Щвець відмовився пояснити агентству, чи стосується дане рішення чотирьох колишніх керівників корпорації "Єдині енергетичні системи України", тому що, за його словами, з оголошеної частини рішення він не має повної ясності. Він підкреслив, що має намір дочекатися повного тексту рішення суду, який має бути представлений протягом п'яти днів.

13 травня Апеляційний суд Київської області ухвалив рішення закрити всі кримінальні справи, порушені Генпрокуратурою у відношенні Тимошенко, її чоловіка, а також 4-х колишніх керівників корпорації ЄЕСУ. Крім того, суд ухвалив скасувати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою трьох колишніх керівників ЄЕСУ - Геннадія Тимошенка, Антоніни Балюри, Євгена Шага. Тим самим Київський апеляційний суд задовольнив апеляцію адвоката родини Тимошенків на постанову Вишгородського суду.

Генпрокуратура України оскаржила закриття кримінальних справ, подавши до Верховного суду касаційне подання. Потім Генпрокуратура України порушила кримінальну справу за фактом службової підробки рішення апеляційного суду від 13 травня.

До Генпрокуратури було спрямовано дві копії даного судового рішення. Як заявили у Генпрокуратурі, у другій копії була велика кількість невідповідностей, у тому числі, було додано ще один пункт про закриття однієї з кримінальних справ у відношенні Тимошенко. Судді називають це технічними помилками, у Генпрокуратурі - підробкою.

На поточному тижні генпрокурор Святослав Піскун повідомив, що найближчим часом Генпрокуратура висуне обвинувачення судді Апеляційного суду Київської області Олександру Коротких, колегія суддів під головуванням якого закрила всі кримінальні справи "по Тимошенко і ЄЕСУ".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: