ВЛАДА МІНЯЄТЬСЯ? СИХІВСЬКИЙ СУД ЗНОВУ СКАСУВАВ ПЕРЕМОГУ ПЕТЬОВКИ

Четвер, 17 липня 2003, 20:12
Сихівський місцевий суд скасував рішення Мукачівської міської виборчої комісії про результати голосування й результати виборів від 29 червня, згідно з якими обраним на посаду мера Мукачевого було визнано Василя Петьовку.

Як стало відомо з інформованих джерел, суд задовольнив скаргу кандидата на посаду мера Ернеста Нусера.

Сихівський місцевий суд зобов'язав Мукачівську міську територіальну виборчу комісію призначити й провести повторні вибори міського голови.

Але поки не вдалося офіційно підтвердити цю інформацію.

Як повідомив агентству Петьовка, він у 15.00 у четвер одержав офіційну телеграму для явки в Сихівський суд на 14.00. Тому фізично не міг знаходитися на засіданні цього суду, що знаходиться від Мукачевого за 250 км, додав він. Таку ж телеграму, за його словами, приблизно в цей же час одержали й у Мукачівській міській територіальній виборчій комісії.

За словами Петьовки, ввечері в четвер він ще не одержував офіційного повідомлення про нове рішення суду

Відповідаючи на питання про його подальші дії, Петьовка сказав, що буде очікувати рішення по цьому питанню виборчкому.

Як повідомлялося раніше, відповідно до попереднього рішення міськвиборчкому на виборах мера Мукачевого переміг Петьовка, за якого проголосували 49,9% виборців. Його найближчий суперник - підтримуваний СДПУ(О) Нусер, що набрав 41,5% голосів жителів міста, заявив про порушення законодавства і зажадав визнати вибори недійсними або скасувати їхні результати на 15 ділянках.

В вівторок місцевий суд Львова задовольнив скаргу Нусера, скасувавши результати голосування на 15 з 36 дільниць. Він зобов'язав міськвиборчком провести перерахування голосів без врахування результатів голосування на 15-ти згаданих дільницях і установити новий результат голосування протягом двох днів.

У середу територіальна виборча комісія Мукачевого знову визнала переможцем на виборах міського голови Петьовку.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування