Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура відновить 4 справи проти Тимошенко

Четвер, 17 липня 2003, 21:26
Чотири постанови Генеральної прокуратури по кримінальних справах у відношенні Юлії Тимошенко і її чоловіка Олександра, по яких після рішення Верховного суду, прийнятого в четвер, відновлене провадження, стосуються обвинувачень у розкраданні державного майна в особливо великих розмірах, у контрабанді газу, у підробці документів, у дачі хабара Павлові Лазаренко.

Як роз'ясняє в четвер прес-служба Генпрокуратури, Верховний суд у четвер розглядав скаргу на судові рішення про скасування 5 постанов прокуратури і закрив лише кримінальну справу по постанові з обвинуваченням про замах на контрабанду валюти. Виробництво за цією постановою раніше закрив слідчий у зв'язку зі змінами в законодавстві, нагадує прес-служба.

9 квітня 2003 р. Апеляційний суд Києва ухвалив рішення, яким визнано незаконним і скасоване рішення про порушення кримінальної справи щодо лідера Блоку Юлії Тимошенко та її чоловіка Олександра Тимошенко, а провадження по усіх кримінальних справах закрито. Це стосувалося обвинувачень у контрабанді валюти Ю.Тимошенко й О.Тимошенко, обвинувачень у контрабанді газу, підробці документів і посадовій підробці, у дачі хабара Павлові Лазаренку, а також обвинувачень щодо розкрадання державного майна в особливо великих розмірах.

30 квітня минулого року Київо-Святошинський районний суд ухвалив закрити кримінальну справу щодо Юлії Тимошенко по 4 епізодах, зокрема, пов'язаним з контрабандою валюти - від 30 березня 1995 року, з контрабандою газу - від 5 січня 2001 року, з хабарами екс-прем'єрові Павлові Лазаренку - від 12 лютого 2001 року. Крім того, суд ухвалив закрити кримінальну справу щодо О. Тимошенко по 3 епізодах, що стосуються, зокрема, "Украгротехсервісу" і обвинувачень, пов'язаних з хабарами Лазаренку. У зв'язку з поданою апеляцією Генпрокуратури це рішення не набуло законної сили.

У липні 2002 року суд призупинив розгляд цієї апеляції через неоднозначність тлумачення ряду статей УПК, що стосується оскарження дій слідчого або прокурора на стадії досудового слідства. 6 лютого нинішнього року Конституційний суд, розглянувши подання Верховного суду України, розтлумачив ці статті, визнавши можливим оскаржити в суді порушення кримінальної справи ще до закінчення
досудового слідства.

Інтерфакс-Україна


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: