Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд призначив нові вибори у Мукачевому

П'ятниця, 18 липня 2003, 10:51
Сихівський місцевий суд Львова скасував рішення Мукачевської міської виборчої комісії про результати голосування і підсумки виборів від 29 червня, яким обраним на посаду мера Мукачевого був визнаний Василь Петьовка.

Цю інформацію в п'ятницю підтвердив голова Мукачевської міської територіальної виборчої комісії Микола Мешко.

Таким чином, суд задовольнив скаргу кандидата на посаду мера Ернеста Нусера, який обирався від СДПУ(О).

Сихівський місцевий суд забов'язав міську територіальну виборчу комісію призначити і провести повторні вибори міського голови Мукачевого в терміни, передбачені законом України про вибори депутатів місцевих рад і сільських, селищних, міських голів.

Рішення суду є обов'язковим для виконання міськівиборчкому у дводенний термін.

Рішення остаточне й оскарженню не підлягає.

Як повідомив Мешко, відповідно до рішення суду, виборчком має зібратися на засідання з цього питання протягом двох днів. Однак оскільки це рішення отримане "тільки недавно", його необхідно прочитати, вивчити, а попереду - два вихідних дня, які не враховуються, комісія може зібратися на засідання, можливо, у майбутню середу.

Голова місьвиборчкому також повідомив, що отримав офіційне запрошення на засідання Сихівського суду "за три хвилини до початку судового засідання" і фізично не міг бути присутнім на ньому. "За три хвилини я мав прибути на засідання з Мукачевого (суд був у Львові). Не знаю, яким чином ми могли це зробити", - сказав він.

Як повідомив раніше агентству Петьовка, він о 15.00 у четвер отримав офіційну телеграму для явки до Сихівського суду на 14.00, тому також фізично не міг бути присутнім на засіданні цього суду, який знаходиться від Мукачевого в 250 км. За його словами, ввечері у четвер він ще не одержував офіційного повідомлення про нове рішення суду.

Відповідаючи на питання про його подальші дії, Петьовка сказав, що буде очікувати рішення з цього питання виборчкому.

Відповідно до попереднього рішення міськвиборчкому на виборах мера Мукачевого переміг Петьовка, за якого проголосували 49,9% виборців. Його найближчий суперник - підтримуваний СДПУ(О) Нусер, який набрав 41,5% голосів жителів міста, заявив про порушення законодавства і зажадав визнати вибори недійсними або скасувати їхні результати на 15 ділянках.

У вівторок місцевий суд Львова задовольнив скаргу Нусера, скасувавши результати голосування на 15 з 36 дільниць. Він зобов'язав міськвиборчком провести перерахування голосів без врахування результатів голосування на 15-ти згаданих дільницях і встановити новий результат голосування протягом двох днів.

У середу територіальна виборча комісія Мукачевого знову визнала переможцем на виборах міського голови Петьовку.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування