Якщо Янукович "переживе" осінь і весну, він стане кандидатом від влади - Томенко

П'ятниця, 18 липня 2003, 11:56
Нинішньої осені відставки уряду, скоріше за все не відбудеться, але декілька міністрів залишать свої пости, вважає народний депутат від "Нашої України" Микола Томенко.

На прес-конференції у Львові в четвер увечері він спрогнозував, що у відставку відправлять міністра Аграрної політики Сергія Рижука і віце-прем'єра Івана Кириленка, а також і міністра економіки і з питань європейської інтеграції Валерія Хорошковського.

"Комусь треба буде відповісти восени за прорахунки на продовольчому ринку і підвищення цін", - заявив депутат.

Він допускає, що також може змінитися роль в Кабінеті міністрів першого віце-прем'єра - міністра фінансів Миколи Азарова, який, зі слів Томенко, "як представник економічного блоку не зумів переконати парламент в прийнятті декількох дуже важливих для уряду законопроектів".

У той же час, вважає депутат, судний день для уряду може настати навесні-2004 після закінчення року перебування Віктора Януковича на посту прем'єра. Але, як заявив Томенко, "якщо Янукович залишиться на весну і літо, то це буде означати, що він стане кандидатом від влади на президентських виборах, тому що саме навесні буде визначений єдиний кандидат".

"Всі чудово розуміють, що посада прем'єра - кращий стартовий майданчик для кандидата від влади" - підкреслив Томенко, додавши, що йому "важко судити, наскільки Янукович може бути єдиним кандидатом від влади".

Депутат не виключив, що на вибори може вийти і глава президентської адміністрації Віктор Медведчук, але шанси у нього з'являться тільки в тому випадку, "якщо він найближчим часом змінить стартовий майданчик", оскільки пост голови адміністрації президента, на думку депутата, є одним з гірших варіантів для початку передвиборної кампанії.

Томенко не виключає, що Медведчук може стати секретарем Ради національної безпеки і оборони, "тому що це відносно віддалений і впливовий орган для діяльності такого роду".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування