Російський капітал тікатиме в Україну - експерт

П'ятниця, 18 липня 2003, 16:12
Один з провідних західних експертів з російських питань припустив можливість втечі російських капіталів за кордон, зокрема й в Україну, через політичні проблеми між Кремлем і провідними російськими компаніями, повідомляє ВВС.

Маршалл Ґолдмен, заступник директора Центру російських досліджень Гарвардського університету, не виключає, що російський капітал може частково втекти до України та балтійських держав через несприятливі умови в Росії.

"Безумовно, все це підштовхне західних бізнесменів до роздумів. Та й російських бізнесменів також. Російські олігархи вже інвестують в Україну і я підозрюю, що, намагаючись вирватись за межі кордонів, вони будуть дивитися не тільки в напрямку, наприклад, балтійських країн, а й також в напрямку України", вважає Ґолдмен.

Американський аналітик додав, що нинішня ситуація в Росії зробить і західних інвесторів більш обережними перед тим як вкладати гроші в російську економіку.

Останніми днями провідна російська нафтова компанія ЮКОС стала об'єктом перевірок прокуратури та податківців. На проблеми скаржилась і алюмінієва компанія "РусАл".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування