Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма в чергове помстився Тимошенко – Турчинов

Субота, 19 липня 2003, 12:27
Народний депутат та один з лідерів Блоку Юлії Тимошенко вважає задоволення в позову Генпрокуратури у Верховному суді черговою помстою Кучми.

Про це йдеться в коментарі Турчинова поширеному прес-службою блоку.

"Те, що Верховний суд України задовольнив позов Генпрокуратури і скасував рішення Києво–Святошинського суду міста Києва та Апеляційного суду Київської області, які повністю зняли усі сфабриковані звинувачення проти Юлії Тимошенко та її чоловіка Олександра, є помстою президента Кучми та керівника його адміністрації Медведчука за їх повний провал у спробі вчинити конституційний переворот", заявляє Турчинов.

У четвер Верховний суд у розглянув скаргу на судові рішення про скасування 5 постанов прокуратури і закрив лише кримінальну справу по постанові з обвинуваченням про замах на контрабанду валюти. Виробництво за цією постановою раніше закрив слідчий у зв'язку зі змінами в законодавстві. Стосовно решти чотирьох постанов Генеральної прокуратури по кримінальних справах у відношенні Юлії Тимошенко і її чоловіка Олександра, згідно з рішенням ВСУ, відновлене провадження. Вони стосуються обвинувачень у розкраданні державного майна в особливо великих розмірах, у контрабанді газу, у підробці документів, у дачі хабара Павлові Лазаренко.

9 квітня 2003 р. Апеляційний суд Києва ухвалив рішення, яким визнано незаконним і скасоване рішення про порушення кримінальної справи щодо лідера Блоку Юлії Тимошенко та її чоловіка Олександра Тимошенко, а провадження по усіх кримінальних справах закрито. Це стосувалося обвинувачень у контрабанді валюти Ю.Тимошенко й О.Тимошенко, обвинувачень у контрабанді газу, підробці документів і посадовій підробці, у дачі хабара Павлові Лазаренку, а також обвинувачень щодо розкрадання державного майна в особливо великих розмірах.

30 квітня минулого року Київо-Святошинський районний суд ухвалив закрити кримінальну справу щодо Юлії Тимошенко по 4 епізодах, зокрема, пов'язаним з контрабандою валюти - від 30 березня 1995 року, з контрабандою газу - від 5 січня 2001 року, з хабарами екс-прем'єрові Павлові Лазаренку - від 12 лютого 2001 року. Крім того, суд ухвалив закрити кримінальну справу щодо О. Тимошенко по 3 епізодах, що стосуються, зокрема, "Украгротехсервісу" і обвинувачень, пов'язаних з хабарами Лазаренку. У зв'язку з поданою апеляцією Генпрокуратури це рішення не набуло законної сили.

У липні 2002 року суд призупинив розгляд цієї апеляції через неоднозначність тлумачення ряду статей УПК, що стосується оскарження дій слідчого або прокурора на стадії досудового слідства. 6 лютого нинішнього року Конституційний суд, розглянувши подання Верховного суду України, розтлумачив ці статті, визнавши можливим оскаржити в суді порушення кримінальної справи ще до закінчення досудового слідства.

УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголосили ракетну небезпеку, є загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...