Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко задоволений рішенням Кучми

Субота, 19 липня 2003, 15:10
Лідер блоку "Наша України" Віктор Ющенко вітає намір президента України Леоніда Кучми відкликати з Конституційного суду свій законопроект про зміни в Основний закон країни.

Про це Ющенко заявив у суботу на прес-конференції в Івано-Франківську, де в цей день проходить регіональний форум блоку "Наша Україна".

Як повідомлялося, днями Кучма заявив, що доручив вивчити правові підстави можливості відкликання свого законопроекту з КС.

Відповідаючи на питання журналістів, Ющенко також висловив побоювання в зв'язку з можливим наміром влади перенести терміни наступних президентських виборів. "Буде великою поразкою для України й українців перенос виборів (президента - ИФ) з 2004 року", - сказав лідер блоку.

Ющенко звернув увагу на те, що "наріжним каменем" у президентському законопроекті змін у Конституцію є проведення усіх виборів в один рік і встановлення єдиного п'ятирічного терміну перебування на посадах для президента, парламенту й органів місцевого самоврядування.

Він висловив подив цим фактом, відзначивши, що, на його думку, дане положення не є найбільш важливим у конституційній реформі. "Політичні аналитики в цьому (проведенні виборів в один рік раз у п'ять років ) бачать один зі способів продовження існування нинішньої влади", - сказав він.

Говорячи в цілому об проведення політичної реформи, Ющенко висловився за введення в Україні в першу чергу пропорційної системи виборів у Верховну Раду, оскільки мажоритарні вибори "показали свою недемократичність".

Відповідаючи на питання журналістів про ситуації з виборами мера Мукачевого, Ющенко підтвердив, що в нього відбулася телефонна розмова з президентом Кучмою і головою Верховного суду України Василем Маляренко. За його словами, суть розмови полягала в тому, що "необхідно поставити крапку в подіях навколо обрання міського голови Мукачеве".

"Половина громади Мукачевого віддала свої голоси за представника блоку "Наша Україна" Василя Петьовку... А три рішення суду намагаються навчити громаду, що її мером повинний бути Ернест Нусер", - сказав лідер "Нашої України".

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", у неділю Ющенко і ряд членів блоку мають намір піднятися на найвищу вершину Карпат гору Говерла, щоб у такий спосіб відзначити дворіччя створення блоку "Наша Україна".

Для Ющенко це буде 29 сходження на Говерлу. "Я піднімався на Говерлу, починаючи з 1971 року, і порушив цю традицію тільки один раз під час служби в армії. Сходження - це прекрасний емоційний стан, надзвичайне дійство", - цитує слова лідера блоку прес-служба.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяВ Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
Усі новини...