З висоти 2 кілометрів ющенківці кричали Кучмі "Геть!"

Понеділок, 21 липня 2003, 10:56
Представники блоку "Наша Україна" на чолі з лідером блоку Віктором Ющенком завершили сходження на найвищу вершину України – Говерлу, Івано-Франківська область.

У сходженні взяли участь близько 5 тисяч представників різних областей України, що здійснювали сходження різними маршрутами.

За словами Ющенка, сходження приурочене до другої річниці створення блоку "Наша Україна", яке відбулося 20 липня 2001 року, на вершині Говерли.

Під час сходження представники "Нашої України" і народно-демократичних сил, вибудувавшись у живий ланцюг на декілька сот метрів, скандували "Кучму – геть!"

Це 29 сходження лідера Нашої України на найвищу вершину України. "Я піднімався на Говерлу починаючи з 1971 року і порушив цю традицію лише одного разу - під час служби в армії", – цитує Ющенка прес-служба "Нашої України".

Перед початком сходження біля підніжжя гори відбувся невеликий мітинг, на якому була представлена передвиборна символіка Ющенка. На помаранчових прапорах червоною і сріблястою фарбою нанесений напис: "Так! Ющенко", а також срібляста підкова.

Як передає кореспондент "Інтерфакс-Україна", спочатку погода у районі гори була нормальною, її псували тільки сильні пориви вітру. Потім почався сильний дощ з градом, що тривав близько сорока хвилин. Під нього потрапило приблизно тисяча чоловік, які знаходилися на вершині гори, включаючи самого Ющенка.

Лідер "Нашої України" піднявся на гору зі сторони Яремчі і спустився з неї у бік Закарпаття. У понеділок він побуває у Мукачевому, де проведе прес-конференцію щодо ситуації з виборами мера цього міста.

Висота Говерли - 2061 м.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...