Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма проведе референдум руками Вітренко?

Понеділок, 21 липня 2003, 11:25
У Чернігові створено ініціативну групу з підготовки всеукраїнського референдуму, ініціатором проведення якого виступила Прогресивна соціалістична партія України та її лідер Наталія Вітренко.

За ініціативою Вітренко на референдум планують винести шість питань, зокрема "Чи підтримуєте ви дострокову відставку президента Кучми у зв'язку з порушенням конституційних прав громадян на отримання заробітної плати і пенсії в розмірі, не нижчому прожиткового мінімуму?", повідомляє "Львівська газета".

Окрім цього Вітренко хоче поставити такі питання, як "Чи підтримуєте ви дострокове припинення повноважень Верховної Ради України у зв'язку з прийняттям нею державних бюджетів і законів України, які не забезпечують отримання громадянами України заробітної плати й пенсій у розмірі, не нижчому прожиткового мінімуму?" та "Чи підтримуєте ви виплату мінімальної заробітної плати і пенсії в розмірах, не нижчих встановлених законом розмірів прожиткового мінімуму?"

На всенародний розсуд Вітренко також планує винести питання про підтримання чи непідтримання "встановлення обмеження платежів за житлово-комунальні послуги у розмірі, не вищому 10% від сукупного доходу сім'ї".

Лідер ПСПУ також ставить питання про повернення державою заощаджень, які знаходились в Ощадбанку, проіндексованих на коефіцієнт 1.05 та про встановлення фіксованих цін на продукти харчування першої необхідності і покладання на державу зобов'язань регулювати їх.

"На думку оглядачів, ініціатива Вітренко може мати кілька пояснень. По-перше, лідеру прогресивних соціалістів після чергової поразки на виборах необхідно за будь-яку ціну втриматися у "великій політиці" та змушувати мас-медіа говорити про себе, щоб не втратити і без того не надто великий електорат", - пише "Львівська газета".

Другою причиною ініціювання референдуму Вітренко видання вважає гру "на користь Леонідові Кучмі". Не секрет, що й президент не відкидає можливості плебісциту, аби впровадити свій варіант конституційної реформи".

На думку оглядачів, ініціатива Вітренко "може цілком вкластися у стратегію дій президента. Тим більше, що тут ідея референдуму виходитиме, так би мовити, збоку".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування