"Наша Україна" у Мукачевому піде до переможного кінця?

Понеділок, 21 липня 2003, 13:03
Лідер блоку "Наша Україна" Віктор Ющенко не виключає звернення до суду у зв'язку зі скасуванням виборів мера Мукачевого (Закарпатська область).

У ході прямої телефонної лінії в понеділок у Мукачевому, відповідаючи на питання про зміст телефонної розмови Ющенка з президентом Кучмою про ситуацію з виборами мера, лідер "Нашої України" повідомив, що обговорювалися питання "які виникли в результаті нелогічних і суперечливих висновків трьох судів".

Крім того, обговорювалося й питання про два рішення територіальної виборчої комісії про визнання результатів виборів і визнання перемоги Василя Петьовки.

Лідер "Нашої України" повідомив, що звернувся до президента з проханням втрутитися в ситуацію і "вжити правових заходів по забезпеченню законності". За словами Ющенка, відповідь президента була позитивною. "Які наслідки цього втручання, я думаю, покаже час", - сказав він.

"Ми будемо діяти адекватно", - підкреслив Ющенко, відповідаючи на питання про подальші дії "Нашої України". "Зараз усе залежить від того, який правовий сюжет буде задіяний", - відзначив депутат.

За його словами, зараз представники блоку вивчають правий бік цього питання, і в найближчі дні визначиться "логіка правових дій".

Відповідно до першого рішення міськвиконкому на виборах мера Мукачевого переміг кандидат від "Нашої України" Василь Петьовка, за якого проголосували 49,9% виборців. Його найближчий суперник - підтримуваний СДПУ(о) Ернест Нусер, що набрав 41,5% голосів жителів міста, заявив про порушення законодавства і зажадав визнати вибори недійсними або скасувати їхні результати на 15 дільницях.

У минулий вівторок місцевий суд Львова задовольнив скаргу Нусера, скасувавши результати голосування на 15 з 36 дільниць.

У середу територіальна виборча комісія Мукачевого знову визнала переможцем на виборах міського голови Петьовку. Однак у четвер Сихівський місцевий суд Львова знову скасував рішення міськвиконкому про результати голосування і підсумки виборів, оскільки більше половини результатів виборів були скасовані судовими рішеннями.

Суд зобов'язав виборчком призначити і провести повторні вибори міського голови Мукачевого в терміни, передбачені законом України про вибори депутатів місцевих рад і сільських, селищних, міських голів.

У "Нашій Україні" вважають це рішення невмотивованим і заявляють, що воно було прийнято судом під тиском. Очікується, що мукачівський виборчком ухвалить в понеділок рішення про терміни призначення нових виборів у зв'язку з зазначеним рішенням суду.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...