Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд над Лазаренком перенесли через вайлуватість адвокатів?

Понеділок, 21 липня 2003, 13:17
Посол США в Україні Карлос Паскуаль припускає, що "одним з чинників", який "ймовірно" вплинув на перенесення судового засідання у справі колишнього прем'єр-міністра України Павла Лазаренка, "є допит свідків під присягою, що досі триває".

"Якщо це не закінчено у середині липня, то недостатньо і часу для того, щоб підготувати всі документи для початку слухань у серпні. Я не стверджую, що це єдиний чинник, але він мені здається очевидним", - відзначив Паскуаль в інтерв'ю "Кіевскому Телеграфу".

Посол Америки також зазначив, що "коли раніше відкладався процес, то це робилося на прохання адвокатів Лазаренка".

"Ви знаєте, що він донедавна перебував у в'язниці, а тепер знаходиться у спеціальному будинку, який він може покидати, тільки прямуючи до суду або за медичною допомогою. На руці він носить браслет, який фіксує всі його пересування. Це свого роду домашній арешт", - нагадав Паскуаль.

Як відомо, 15 липня адвокат Марина Долгопола повідомила, що суд у Сан-Франциско над екс-прем'єром України Павлом Лазаренком, який був запланований на 18 серпня, перенесений на 14 жовтня.

На її думку, причиною перенесення стало те, що "ще не допитані всі свідки в Україні". Відомо, що раніше українських свідків у справі Лазаренка допитала сторона обвинувачення.

Також захист збирається допитати 40 чоловік, серед яких - президент України Леонід Кучма, екс-секретар Ради національної безпеки й оборони, нинішній міністр оборони Євген Марчук, народні депутати Валерій Пустовойтенко, Олександр Волков, Юлія Тимошенко і колишній голова правління НАК "Нафтогаз України" Ігор Бакай.

Лазаренко очолював український уряд у 1996-97 рр. З 1999 р. він знаходився в ув'язненні у Сан-Франциско. Прокуратура США звинувачує його у відмиванні $114 млн. через приватні американські фінансові установи.

В Україні проти Лазаренка також висунені обвинувачення у фінансових махінаціях і ряді інших злочинів. У Швейцарії він вже визнаний винним у відмиванні грошей і засуджений Женевським судом до 18 місяців в'язничного утримання умовно.

Читайте також:

СУД НАД ЛАЗАРЕНКОМ ПЕРЕНЕСЛИ НА ДВА МІСЯЦІ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування