ПЕТЬОВКУ ЗАЛИШИЛИ МЕРОМ УСУПЕРЕЧ РІШЕННЮ СУДУ

Понеділок, 21 липня 2003, 18:15
Мукачівська міська територіальна виборча комісія в понеділок ухвалила рішення залишити без змін своє попереднє рішення про визнання Василя Петьовки обраним мером міста. Про це в інтерв'ю телефоном повідомив сам Петьовка.

За його словами, виборчком також ухвалив рішення звернутися у Верховний суд "за роз'ясненнями".

Як повідомляло агентство, відповідно до попереднього рішення міськвиборчкому на виборах мера Мукачевого 20 червня переміг кандидат від боку "Наша Україна" Петьовка, за якого проголосували 49,9% виборців. Його найближчий суперник - підтримуваний СДПУ(О) Нусер, що набрав 41,5% голосів жителів міста, заявив про порушення законодавства і зажадав визнати вибори недійсними або скасувати їх результати на 15 дільницях.

У минулий вівторок місцевий суд Львова задовольнив скаргу Нусера, скасувавши результати голосування на 15 з 36 дільниць. Він зобов'язав міськвиборчком провести перерахунок голосів без врахування результатів голосування на 15-ти згаданих дільницях і встановити новий результат голосування протягом двох днів. Мукачівський міський суд розглянув позов одного з кандидатів Василя Бурнадза про порушення виборчого законодавства під час виборів і скасував їх результати на 3-х інших дільницях.

У середу територіальна виборча комісія Мукачевого знову визнала переможцем на виборах міського голови Петьовку. Однак у четвер Сихівський місцевий суд Львова знову скасував рішення міськвиборчкому про результати голосування і підсумки виборів, оскільки більше половини результатів виборів були скасовані судовими рішеннями. Суд поставив за обов'язок виборчкому призначити і провести повторні вибори міського голови Мукачевого в терміни, передбачені законом України про вибори депутатів місцевих рад і сільських, селищних, міських голів. Рішення суду є обов'язковим для виконання міськвиборчкомом у дводенний термін, остаточним і оскарженню не підлягає.

У "Нашій Україні" вважають це рішення невмотивованим і заявляють, що воно було ухвалене судом під тиском.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте також:

Засідання суду по Мукачевому не було - Чорновіл

Суд призначив нові вибори у Мукачевому

ВЛАДА МІНЯЄТЬСЯ? СИХІВСЬКИЙ СУД ЗНОВУ СКАСУВАВ ПЕРЕМОГУ ПЕТЬОВКИ

"НАША УКРАЇНА" ЗАВДАЛА УДАР У ВІДПОВІДЬ. ПЕТЬОВКА ЗНОВУ МЕР

ЕСДЕКИ ВІДБИЛИ В "НАШОЇ УКРАЇНИ" МУКАЧЕВЕ

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування