Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Третій термін Кучми є "ігноруванням права" – посол США

Понеділок, 21 липня 2003, 19:52
На думку посла Паскуаля "додавати ще один термін" до президентства Кучми – "це не співставляти з Конституцією, ігнорувати верховенство права".

Про це Паскуаль заявив у понеділок під час зустрічі з учасниками програм обміну посольства США.

На думку Паскуаля, тільки "конструктивні дебати" приведуть до "конструктивних кроків", як це було продемонстровано 11 липня, коли депутати направили два законопроекти до Конституційного Суду.

"Замість того, щоб передати тільки один проект, був знайдений компроміс – відправлено в КС як президентський, так і парламентський проект", - сказав Паскуаль.

"І ми знаємо, що ці пропозиції не передбачають продовження президентських повноважень", нагадав він.

На думку посла, українські політики створили середовище для діалогу, "щоб можна було отримати професійну пораду від Конституційного Суду і Венеціанської комісії".

Посол США висловив сподівання, що "Україна вийде більш сильною з конституційної реформи". Паскуаль привітав пропозицію Кучми, "що вибори президента відбудуться у 2004 році "Ми сподіваємося, що пропрезидентський табір прислухається до його слів і буде діяти відповідно", зазначив на зустрічі Паскуаль.

Паскуаль також зазначив, "що спостерігаються активні політичні дебати у пропрезидентському таборі" "потужних фігур з амбіціями", таких як Янукович, Медведчук, Тігіпко, Литвин.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування