Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович, Кравченко і Смірнов займуться зернотрейдерами

Понеділок, 21 липня 2003, 20:52
Прем'єр-міністр України Віктор Янукович у понеділок обговорив з керівниками силових відомств ситуацію з ростом цін на продовольчому ринку країни і дії в цій ситуації окремих чиновників.

Як повідомили в прес-службі Кабінету міністрів, керівники міністерств і відомств доповіли прем'єрові про результати комплексних перевірок суб'єктів господарювання, що здійснюють операції з зерном і хлібопродуктами, про встановлені факти правопорушень.

У ході зустрічі з главою Державної податкової адміністрації Юрієм Кравченком, зокрема, говорилося про необхідність ретельної перевірки правомірності і законності відшкодування податку на додану вартість зернотрейдерам, що здійснювали експортні операції.

З метою недопущення незаконного відшкодування податку на додану вартість ДПАУ продовжить роботу з перевірки правомірності відшкодування ПДВ зернотрейдерам і внесе пропозиції щодо законодавчого і виконавчого запобігання так званому "псевдоекспорту".

Також розглядалися заходи, що застосовувалися правоохоронними органами з метою забезпечення роботи зі своєчасного збору, заготівлі і збереження врожаю, недопущення втрат і розбазарювання зерна, а також забезпечення адресності і цільового використання зерна й борошна, що відпускаються з державного резерву.

Результати перевірок, проведених урядовими комісіями і правоохоронними органами, будуть розглянуті на наступному засіданні уряду, у ході якого будуть зроблені організаційні висновки і визначені конкретні заходи для недопущення подібного в майбутньому.

Прем'єр також провів робочі зустрічі з міністром внутрішніх справ Юрієм Смірновим, заступником генерального прокурора Тетяною Корняковою, виконуючим обов'язки глави Служби безпеки Петром Шатковським.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування