Лавринович ще не написав заяву про відставку і тому боїться критикувати проект Кучми

Вівторок, 22 липня 2003, 11:46
На сьогоднішній день немає підстав говорити про дострокову відставку Кабінету міністрів Януковича. Таку думку висловив міністр юстиції Олександр Лавринович.

В інтерв'ю щотижневику "Столичні новини" Лавринович відзначив, що, беручи "до уваги ажіотаж на продовольчому ринку, сьогодні будь-якому мислячому громадянину України очевидно штучне походження цього явища".

Він також вважає, що "створити продовольчу кризу в державі, де працюють ринкові механізми, дуже складно, на цьому завжди можна буде зробити великий бізнес. Особисто я працюю без усяких сумнівів і спокійно виконую свої обов'язки".

"Питання про відставку нинішнього уряду я чую з перших днів його роботи. Це таке українське ноу-хау: замість того щоб забезпечувати стабільність, деякі постійно прагнуть заглянути за обрій, бажаючи перекреслити тільки що створене, навіть не відчувши результатів роботи", - сказав Лавринович в інтерв'ю.

"Відставка уряду — природний процес, у будь-якій країні. Однак вона повинна стати наслідком якихось помилок або бездіяльності нинішнього уряду", - підкреслив міністр юстиції.

На питання про те, який проект конституційної реформи був більш досконалий Лавринович, відповів, що "прийняття положень конституційної реформи означає зміну структури державного управління, і до цього потрібно ставитися дуже акуратно й обережно. До того ж міністр юстиції просто не має права давати оцінку діям президента України і народних депутатів. Якби сьогодні хто-небудь з міністрів захотів відповісти на ваше питання, то перед інтерв'ю йому варто було б підписати прохання про відставку".

Лавринович зізнався, що у вільний час любить читати. "Небайдужий до читання, хоча сьогодні в основному доводиться вивчати періодику. Щось серйозне вдається прочитати тільки у відпустці. От не дуже давно прочитав "Алхіміка" Пауло Коельо і тепер згадую цю книгу: у ній є щось дуже важливе", - поділився він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News