КИЇВСЬКИЙ ГОЛОВПОШТАМТ ХОТІЛИ ПІДІРВАТИ МУЛЯЖЕМ

Вівторок, 22 липня 2003, 12:48
На Головпоштамті у Києві у вівторок невідомий погрожував закріпленою на ньому вибухівкою. Чоловік затриманий. За даними київської міліції, вибуховий пристрій виявився муляжем.

Як повідомили в ЦГЗ ГУ УМВ України у Києві, у вівторок близько 11.00 на телефон "02" надійшло повідомлення про те, що невідомий у рваних штанах без сорочки обмотаний чимсь, що нагадує вибухівку. Він загрожував підірвати себе.

Присутнім він говорив, що його зомбують, що у нього на лобі виступає кров, що у голові він чує жіночі голоси.

"Особам у цивільному", які підійшли до нього, терорист сказав, що розуміє, чим загрожує йому така поведінка, що у нього не вибухівка, а муляж і відпустив руку з "детонатора", який тримав весь цей час.

Чоловік затриманий. Техніки з вибухівки з'ясували, що на ньому був муляж, а не вибуховий пристрій. Затриманий - чоловік 1951-го року народження, уродженець Вінниці.

На час проведення операції люди з Головпоштамту і з прилеглої території були евакуйовані. Чоловік поводився не агресивно. Відновлена нормальна робота Головпоштамту.

За інформацією свідків, терорист зайшов у будівлю Головпоштамту у куртці, яку зняв вже всередині, показавши, що він оснащений вибухівкою. Служба охорони Головпоштамту відразу ж почала евакуацію людей і викликала міліцію. Все це відбувалося між 11.00 і 12.00.

Як повідомила кореспонденту агентству "Інтерфакс-Україна" телеграфіст Головпоштамту Валентина Бурданова, якій "терорист" вручив листок зі своїми вимогами, перші декілька хвилин працівники пошти вважали чоловіка, який щось викрикував у центрі залу, просто хворою людиною.

"Що це не жарт, я зрозуміла тоді, коли він дав мені листок. На ньому досить сумбурно, хоч і грамотно було написано, що він не бажає нікому шкоди, тільки хоче поспілкуватися з пресою", - сказала вона.

За її словами, спочатку терорист не хотів випускати людей, однак незабаром вирішив, що вони йому не потрібні і люди, які знаходилися у залі, швидко вибігли.

Співробітники зв'язалися з начальником Головпоштамту, повідомила телеграфістка, після чого почалася евакуація персоналу Головпоштамту. Це сталося хвилин через десять після початку інциденту.

Зі слів інших свідків, чоловік зажадав присутності представників преси і Служби безпеки України. У нього у руках були папери, які він згодом передав людям у цивільному, які представилися журналістами.

Співробітники Головпоштамту розказали також, що серйозної паніки серед персоналу не було, оскільки раніше серед працівників проводилися інструктажі на випадок виникнення подібних ситуацій.

Як передає з місця події кореспондент УП, станом на 12:35 ситуація на Головпоштамті не викликає занепокоєння.

Вхід у будівлю не закритий, рух транспорту вулицею Хрещатик також не перекритий. Крім чотирьох міліціонерів, інших співробітників правоохоронних органів біля Головпоштамту не спостерігалося.

Біля входу у будівлю знаходилося декілька фотокореспондентів, проте, незабаром вони залишили місце подій. Їм на зміну приїхали кореспонденти телеканалів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування