Піскун і Азаров знову громлять "Обком"?

Вівторок, 22 липня 2003, 15:25
Співробітники Управління державної служби по боротьбі з економічними злочинами ГУМВС України в Києві проводять оперативну розробку інтернет-газети "Обком" і його видавців.

В офіційній заяві Сергія Сухобока, голови Суспільно-аналітичного руху "Група Громадян" і Олексія Миронова, головного редактора інтернет-видання "Обком", розповсюдженій у вівторок, зазначено, що протягом останнього тижня "брехливо посилаючись на п.24 ст.11 Закону України "Про міліцію" співробітники УБЕЗ жадають від контрагентів і партнерів "Групи громадян" відомості, що складають конфіденційну частину договірних відносин".

"Ці дії є незаконними на тій підставі, що по відношенню до "Групи громадян", членів і співробітників видання "Обком" не заведено жодної оперативно-розшукової справи, у рамках якої міліція мала би право збирати дану інформацію", - говориться в заяві.

Автори документа розцінюють дії УБЕЗ і "влади, що санкціонувала дії УБЕЗ", як "злочинні", що "спрямовані на те, щоб чинити моральний, психологічний і, можливо, фізичний тиск на видавців інтернет-газети "Обком" і їхніх партнерів".

"Як підтверджують наші джерела в правоохоронних органах, ці незаконні дії УБЕЗ викликані публікаціями "Обкому", - говориться в заяві.

Його автори також мають "достовірну інформацію", що дії УБЕЗ "санкціоновані безпосередньо Генпрокуратурою". "Тому ми розглядаємо сьогоднішню ситуацію як продовження злочинних дій Святослава Піскуна щодо знищення незалежного засобу масової інформації "Обком", - відзначено в документі.

У зв'язку з цим Громадсько-аналітичний рух "Група громадян" "офіційно заявляє, що у випадку будь-яких негативних наслідків для інтернет-видання "Обком", уся відповідальність лежить на Святославі Піскуні і президенті Леоніді Кучмі як гаранті злочинної діяльності генпрокурора", - заявляють журналісти.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування