Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Загибель Єфремова знімали на плівку?

Вівторок, 22 липня 2003, 17:46
Аварія, що стала причиною смерті дніпропетровського журналіста Володимира Єфремова, могла бути знята на відеоплівку.

Така інформація надійшла до Інституту Масової Інформації від джерела, наближеного до силових структур Дніпропетровської області.

За непідтвердженими даними, ця відеокасета може знаходитись на 11-му телеканалі Дніпропетровська, де раніше працював загиблий журналіст.

ІМІ стали також відомі деякі нові деталі в розслідуванні справи загибелі Володимира Єфремова.

За попередніми висновками пожежників, машина Єфремова загорілась від замикання електропроводки, що сталося внаслідок зіткнення з МАЗом. Водії двох інших вантажівок намагались врятувати Володимира Єфремова і загасити вогонь. При цьому вони витягли його з автомобіля й поклали на узбіччі траси.

Це заперечує попередню версію, що Єфремова викинуло з його автомобіля. Очевидці стверджують, що на той момент він вже був мертвий, але остаточну відповідь на те, коли і як настала смерть дадуть висновки медичної експертизи.

У вівторок представник ІМІ мав зустріч з майстром з СТО, який вже понад два роки постійно стежив за технічним станом автомобіля Володимира Єфремова.

Він стверджує, що автомобіль після огляду перед виїздом до Києва був справний, і не було жодних технічних передумов для того, щоб Єфремов втратив керування або для виникнення аварійної ситуації, яка могла призвести до зіткнення автомобілів, яке мало місце. Він зауважив, що Володимир Єфремов завжди був присутній при огляді свого автомобіля. Ніхто сторонній доступу до автомобіля не мав.

Водночас, механік зауважив, що не виключає, що хтось міг заподіяти шкоду автомобілю за межами СТО – у гаражі або деінде, де залишав свій автомобіль загиблий.

Дніпропетровський журналіст Володимир Білоусов допускає, що автомобіль Єфремова навмисне "підсікали". "Не виключено, що хтось "підсікав" "Кіа" справа, тим більше, що на передньому бампері ясно видно сліди пошкоджень з правого боку.

Керівник слідчої групи Сергій Жидков відмовився коментувати, як і пошкодження на бампері, відсутність в розбитому автомобілі ключів від квартири й гаража Єфремова", пише Білоусов.

Він також був знайомий з Єфремовим і стверджує, що той ніколи не перевищував швидкість і був "архіобережним" на дорозі, що виключає можливість аварії через перевищення швидкості, на яке "ненав'язливо поки що натякає міліція".

Білоусов також повідомляє, що 18 липня дружина і діти загиблого "виявили на своїй дачі зламаний збройний сейф Єфремова, звідки зникли гроші і документи. А от газового пістолета не чіпали".

Із проханням ретельно розслідувати обставити загибелі дніпропетровського журналіста до генпрокурора Святослава Піскуна у вівторок звернулася Київська незалежна медіа-профспілка.

Нещодавно до міністра внутрішніх справ Юрія Смірнова з аналогічною вимогою звернулася організація "Репортери без кордонів".

Читайте також:

Небезпечна професія. Дубль N. Загинув журналіст, який остерігався Пінчука та мав виступати свідком у справі Лазаренка

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:22
Атеш: Одне з відділень 44 армійського корпусу ЗС РФ відмовилося атакувати Харківщину
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
Усі новини...
Реклама: