Редактора кіровоградської ТРК "TTV" довели до самогубства

Середа, 23 липня 2003, 17:33
Головний редактор Кіровоградської телерадіокомпанії TTV Сергій Полулях порізав собі вени, повідомляє УНІАН з посиланням на генерального директора TTV Віктора Токарєва.

За словами гендиректора, вчинок Полуляха пояснюється "нервовим зривом, який виник в результаті останніх подій навколо ТРК TTV - постійних погроз та тиску на керівництво ТРК та їх родини з боку невідомих осіб."

Зараз стан Полуляха стабільний, він перебуває під наглядом лікарів.

Раніше телекомпанія TTV програла 300 тисяч гривень судді місцевого суду Кіровограда Володимиру Ярошенку, який балотувався на посаду міського голови. Ярошенко подав судовий позов проти телекомпанії за образу честі і гідності.

Предметом позову послужив телерепортаж з багатотисячного мітингу, на якому суперник Ярошенка на виборах (полковник міліції) звинуватив останнього у корупції, повідомляє "Телекритика".

Компанія оскаржила рішення суду у вищих інстанціях, подавши касацію до Верховного Суду. Однак у середу, 16 липня, зранку на TTV увірвалися невідомі в супроводі судових виконавців і почали описувати й виносити майно ТРК, незважаючи на те, що воно повністю орендується і не належить TTV. На протести юристів TTV уваги ніхто не звертав.

Робота телерадіокомпанії була паралізована.

Трохи пізніше в приміщенні TTV з'явилися бійці Управління з питань надзвичайних ситуацій, викликані за анонімним сигналом про замінування приміщення ТРК, і розпочали термінову евакуацію людей з будинку. Вибухового пристрою знайдено не було.

За словами співробітників ТРК, з 16 липня телебачення і радіостанція TTV працювали в автономному режимі, тобто без працівників. 17 липня TTV припинила свою роботу повністю.

Співробітники TTV розцінюють те, що відбувається, як "спроби поквитатися з незалежною телекомпанією", оскільки, за їхніми словами, TTV - "єдина приватна незалежна телерадіокомпанія в Кіровограді, яка об'єктивно висвітлювала події останніх виборів".

На 25 липня призначене засідання Верховного Суду України за скаргою ТРК TTV на рішення місцевого суду Кам'янського району Черкаської області про стягнення з неї 300 тис. грн. на користь Володимира Ярошенка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування