ЯНУКОВИЧ ВИМАГАЄ ЗВІЛЬНЕННЯ ГЛАВ ТРЬОХ ОБЛАДМІНІСТРАЦІЙ...НА ЧЕРЗІ РИЖУК

Середа, 23 липня 2003, 20:11
Кабінет міністрів України рекомендує президентові Леоніду Кучмі звільнити від займаних посад голів Дніпропетровської обладміністрації Миколи Швеця, Чернівецької обладміністрації Теофіла Бауера і Полтавської обладміністрації Євгенія Томіна.

Таке рішення прийняте на засіданні уряду України в середу, на якому розглядалася ситуація в агропромисловому комплексі країни, повідомив прем'єр-міністр Віктор Янукович.

Також, за його словами, прийняте рішення про звільнення керівника Державного департаменту продовольства, керівника управління цін Кабінету міністрів, заступників глав ряду обласних адміністрацій, що курирують питання АПК.

Прем'єр відзначив, що це рішення приймалося з урахуванням ретельного аналізу ситуації й висновків фахівців і експертів.

"Ми зробили висновки про недоліки в роботі органів внутрішніх справ, Антимонопольного комітету, керівників міністерств аграрної політики й економіки. Ми домовилися, що зробимо перерву до кінця жовтня і наприкінці жовтня повернемося до цього питання", - сказав глава уряду.

Янукович відзначив, що уряд "попередив" віце-прем'єра з питань АПК, Івана Кириленка, міністра аграрної політики Сергія Рижука і деяких керівників обладміністрацій.

"Якщо ми будемо бачити, що вони (перераховані посадові особи - ІФ) не здатні виконувати свої обов'язки, ми ухвалимо рішення, не чекаючи до жовтня. Нехай виправляються. Якщо вони це зроблять, то це буде їхньою перемогою. Сьогодні ми програли, це - поразка, але ми повинні перемогти", - сказав Янукович.

Відповідаючи на питання журналістів, які "опозиційні до уряду сили" він мав на увазі у своєму виступі на засіданні уряду в середу, він сказав: "Тих, хто мав урядовий досвід і став політиком - зараз вони учать".

"Прогнози, що роблять деякі політичні сили - вони для нас зрозумілі. Це гра не з урядом, а з державою й українським народом. Ми налаштовані дуже жорстко і рішуче", - підкреслив прем'єр.

Янукович також відзначив, що "є і політики, і деякі керівники, що мають корупційні зв'язки". "Це стосується керівників на рівні регіонів і в центральних органах влади. Зараз правоохоронні органи відпрацьовують ці питання. Як тільки вони їх (питання - ІФ) відпрацюють, ми назвемо їхні імена", - сказав він.

Прем'єр також повідомив про прийняте на засіданні уряду рішення за згодою Генеральної прокуратури про створення робочих груп "під керівництвом Генпрокуратури й обласних прокурорів", що будуть детально відпрацьовувати це питання. "Уже сьогодні напрацьований матеріал, і ми бачимо виконавців. Це питання має потребу в хірургічному рішенні, і вже сьогодні деякі керівники ходять і шукають захист у Києві", - сказав глава уряду, відзначивши, що попередив таких керівників про наслідки таких дій.

Інтерфакс-Україна


Читайте також

Хорошковський, Рижук і Костусєв можуть готуватися до звільнення



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування