СКОЄНО НАПАД НА РЕДАКТОРА "УКРАЇНИ КРИМІНАЛЬНОЇ" ЄЛЬЦОВА

Четвер, 24 липня 2003, 17:13
Двоє невідомих напали в Києві близько 16.10 четверга на журналіста, редактора інтернет-видання "Україна кримінальна" Олега Єльцова.

Як розповів Єльцов ForUm'у, у четвер він працював вдома і чув, як йому два рази дзвонили у двері, але він не відкривав.

У цей день на 16.30 у нього був призначений суд. "На початку п'ятої я вийшов з квартири, викликав ліфт. Тут з бічних дверей вийшли двоє у чорних костюмах і краватках. В одного з них був букет квітів і печатка. Вони запитали - на якій мені поверх? Я практично відразу зрозумів, що тут, щось не те. Один з двох невідомих включив електрошок. Але я встиг відскочити. Тоді другий ударив мене у потиличну частину голови металевою трубою", -розповідає журналіст.

Після тривалої боротьби, Єльцов почав кричати і нападники стрибнули у ліфт, який під'їхав. Зі слів Єльцова, він тут же подзвонив у міліцію. Поки невідомо, наскільки серйозною виявиться травма, яку завдав Єльцову нападник.

У цей час співробітники міліції, які прибули за викликом Єльцова, складають із його слів фоторобот нападників, повідомляє Інтерфакс-Україна. Журналіст також бачив машину, яка від'їжджала від будинку, і яка може належати нападникам.

Єльцов на момент розмови з агентством почував себе нормально, однак у цей час він все ж доставлений на обстеження до лікарні "Швидкої допомоги", оскільки йому встигли завдати декілька серйозних ударів, у тому числі трубою по голові. Як повідомляють його колеги, на потилиці журналіста синяк, видно сліди від електрошоку на руці. Медики пропонують Єльцову затриматися на 3 дні у стаціонарі.

Журналіст не пов'язує цей напад з судом, який був запланований на
четвер, оскільки цей процес триває вже довгий час.

У той же час, Єльцов не виключає, що напад пов'язано з однією з публікацій, що з'явилися на сайті в останні місяці. "Практично кожна стаття на сайті могла призвести до цього", - сказав він.

Інтернет-видання "Україна кримінальна" публікує журналістські розслідування про діяльність вищих посадових осіб України, народних депутатів, представників силових відомств.

Публікації сайту неодноразово ставали основою депутатських запитів у Генеральну прокуратуру України. Матеріали сайту ретельно вивчаються й аналізуються правоохоронними органами країни.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...