Нацраді вдалося помирити УТ-1 з депутатами, а чоловіків з жінками

Четвер, 24 липня 2003, 17:30
Національна рада з питань телебачення й радіомовлення рекомендувала Національній телекомпанії України та Національному радіо укласти угоди з Верховною Радою України на висвітлення роботи її четвертої сесії.

Таке рішення було ухвалено на засіданні Нацради. Також було вирішено вивчити та узгодити Нацраді, УТ-1 та УТ-2 разом з Держкомзв’язку, до вересня 2003 року, всі технічні моменти мовлення державних телерадіокомпаній на загальнонаціональних мережах УТ-1 та УТ-2 та забезпечити, виходячи з принципів тендерної політики, рівність при призначенні на адміністративні посади в апараті Нацради чоловіків та жінок, повідомляє Інститут масової інформації.

Також на засіданні Нацради розглядалося питання про забезпечення мовлення українських телерадіоорганізацій у Російській Федерації. У контексті підписаної угоди між Нацрадою України з питань ТБ і РМ з Міністерством друку РФ, ухвалено рішення активізувати роботу й створити концепцію мовлення українського радіо в Москві та, в перспективі, відкрити там же українське телебачення.

На засіданні Нацради було ухвалено рішення про видачу ліцензій на право користування каналами ефірного мовлення – 20 компаніям, кабельного мовлення – 6 компаніям, супутникового мовлення – 3 компаніям. Переоформлені ліцензії на ефірне мовлення отримали чотири компанії.

Як повідомлялося, 20 лютого Верховна Рада внесла зміни у постанову парламенту про порядок висвітлення роботи третьої сесії парламенту четвертого скликання, збільшивши кількість часу таких трансляцій на УТ-1. Згідно з постановою, 6 разів на тиждень у прямому ефірі з 19.00 до 20.00 на УТ-1 будуть проводитися програми з участю депутатів різних фракцій і груп парламенту.

Олександр Савенко, голова НТКУ, розцінив такі дії депутатів, як тиск парламенту на телебачення. Він направив листа генеральному секретарю Ради Європи Вальтеру Швіммеру з проханням втрутитися в ситуацію з висвітлення діяльності Верховної Ради в ефірі телекомпанії, де назвав рішення парламенту "цензурою".

Читайте також:

УТ-1 СКАРЖИТЬСЯ ЄВРОПІ НА ЦЕНЗУРУ... ДЕПУТАТІВ

Томенко звинувачує Кучму і обіцяє створити ГТБ

Савенко пропонує Медведчуку заробити на народних депутатах

УТ-1 краще виконувати рішення парламенту, а не коментувати – Литвин


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування