Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Реверс нафти через "Одеса-Броди" забезпечить Росії мер Львова?

П'ятниця, 25 липня 2003, 11:08
Позиція мера Львова Любомира Буняка в обстоюванні реверсного варіанту використання нафтопроводу "Одеса-Броди" пов'язана з його можливою відставкою та переходом на посаду голови правління підприємства "Укртранснафта".

Про це пише у п'ятницю газета Поступ. "Поштовхом до появи чуток про ймовірність переходу Буняка на роботу до Києва стала його активність в обстоюванні реверсного варіанту використання нафтопроводу "Одеса-Броди", - вважає видання.

Коментуючи причини, які спонукають Буняка залишити Львів, газета пише, що мер "усвідомив, що він не зможе виконати своїх передвиборчих обіцянок. Адже про те, що цілодобового водопостачання наступної весни у Львові не буде, говорять уже навіть фахівці з команди Буняка. І тоді будь-який львів'янин зможе підійти до Буняка і сказати йому у вічі: "Ти - брехун. Забирайся геть зі Львова".

"Очевидно вже зараз, в очікуванні такої ситуації, Буняк почуває себе не надто комфортно. Звідси і чутки про те, що не йому пропонують посаду у Києві, а він сам рветься туди", - зауважує "Поступ".

Видання пропонує ще одне припущення: "Буняк таки перейде на роботу до Києва. Але спробує зробити це якомога пристойніше. Скажімо, "Нафтогаз України" заявить про те, що надасть Львову гроші (кільканадцять мільйонів), щоб налагодити тут водопостачання чи добудувати лікарню".

За повідомленням Поступу, сам Буняк "замість того, щоб один раз публічно і чітко сказати, що він не збирається залишати Львів протягом найближчого року, каже: "Без коментарів".

Позачергові збори акціонерів "Укртранснафта" відбудуться 1 серпня. 100 відсотків акцій цього підприємства належать "Нафтогазу України". "Фактично це означає, що рішення про керівника "Укртранснафти" ухвалить голова правління "Нафтогазу" Юрій Бойко. А те, що зміни в керівництві "Укртранснафти" відбудуться, відчутно хоча б з того, в якій атмосфері відбувається підготовка до позачергових(!) зборів", - відзначає "Поступ".

Читайте також:

Україна знову розривається між Москвою і Заходом

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування