Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович перекладає з хворої голови на здорову – Дніпропетровський губернатор

П'ятниця, 25 липня 2003, 11:20
Голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Микола Швець вважає пропозицію уряду звільнити його з посади спробою перекласти виключно на регіони відповідальність за ситуацію на продовольчому ринку України.

У спеціальній заяві з цього приводу губернатор Дніпропетровщини звертає увагу на те, що "завдяки зусиллям мільйонів жителів Дніпропетровщини регіон за останні чотири роки має найбільш високі показники економічного та соціального розвитку в Україні".

"Ситуація в області позитивна і повністю контролюється облдержадміністрацією. Вжито своєчасні та рішучі заходи, які сприяли повній стабілізації продовольчого ринку. Тим більше несподіваною і незрозумілою є пропозиція Уряду звільнити мене з посади голови Дніпропетровської облдержадміністрації", - зауважив Швець.

Він повідомив, що "дізнався про це із засобів масової інформації". При цьому Швець звертає увагу, що працює вже "з четвертим складом уряду, поважає рішення діючого".

"Разом з тим бачу спробу перекласти відповідальність за ситуацію на споживчому ринку України виключно на регіони", заявляє губернатор.

"За останні шість місяців у Дніпропетровській області було проведено кілька комплексних перевірок, які не виявили серйозних порушень. Прошу звернути увагу на ці виключно позитивні висновки для зняття конфлікту між чиновниками Кабінету Міністрів і областю", - зазначає голова Дніпропетровської облдержадміністрації.

"На посаду голови облдержадміністрації мене призначено указом президента України і я залишу цю посаду виключно з його волі", підкреслює він.

23 липня Кабінет Міністрів України запропонував президенту Кучмі звільнити трьох губернаторів – Дніпропетровської, Полтавської і Чернівецької областей.: "Рішення прийнято про звільнення з посад трьох голів обласних державних адміністрацій. Це Дніпропетровська область – Микола Швець, Полтавська область – Євген Томін, Чернівецька область – Теофіл Бауер", заявив після засідання КМУ прем'єр Янукович.

За його словами, таке рішення уряд затвердив, спираючись на висновки експертів і фахівців, які робили аналіз ситуації на продовольчому ринку, зокрема, штучне зростання цін на продовольчі товари в регіонах.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...