Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росіяни остаточно купили UMC

Понеділок, 28 липня 2003, 11:07
ВАТ "Мобільні телесистеми" (МТС) збільшує свою частку участі у ЗАТ "Український мобільний зв'язок" (УМЗ) до 100%, повідомляється у прес-релізі МТС.

Загальні збори учасників УМЗ у п'ятницю схвалили передачу 16,3% акцій УМЗ компанії МТС. УМЗ повинна подати необхідні документи до реєструючих органів України на поточному тижні для реєстрації передачі частки. Після такої реєстрації МТС стає власником цієї частки участі.

Як повідомлялося раніше, МТС купує 16,3% УМЗ за $91,7 млн. у датської TDC відповідно до договору опціону, підписаного в листопаді 2002 року.
У разі завершення операції частка МТС в УМЗ збільшиться до 100% (МТС буде володіти 99% часткою участі в УМЇ напряму і 1% часткою участі через свою 100% дочірню компанію СП "ПТТ Телеком Київ").

Загальна сума, сплачена МТС за українського оператора, становитиме $374,9 млн. Крім того, як було оголошено раніше, частиною операції було надання компанією МТС гарантій по кредитах, наданих УМЗ, на загальну суму $58,1 млн.

МТС придбала контрольний пакет акцій УМЗ у березні 2003 року.
УМЗ - один з двох провідних операторів стільникового зв'язку України, який обслуговує понад 2 млн. абонентів і займає, за оцінками незалежних джерел, частку на ринку близько 45%. Компанія володіє ліцензіями на надання послуг мобільного зв'язку стандартів GSM-900/1800 і NMT-450 у всіх регіонах України.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування