Симоненко: команда Ющенка, "як голодні вовки", розтерзає країну

Понеділок, 28 липня 2003, 12:10
Ситуація з блокуванням конституційної реформи означає, що президент Кучма почав працювати на обрання Віктора Ющенка президентом у 2004 році.

Таку думку висловив лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко в інтерв'ю "Киевскому Телеграфу". Як відзначив Симоненко, "цей процес розвивається у контексті владних інтересів лідера "Нашої України". Адже той же Ющенко неодноразово заявляв, що його блок виступає проти внесення змін у Конституцію".

Також, лідер КПУ вважає, що "йде прихована гра на підтримку Віктора Андрійовича за допомогою зовні критичних заяв президента на його адресу". "Сьогодні ми знаходимося на грані: у президента й його оточення кредит довіри вичерпаний, і у цей час Кучма під тиском Заходу починає працювати на імідж Ющенка", - вважає лідер комуністів.

Симоненко також "не приховує" "свого критичного ставлення до Ющенка", "щоб люди знали, до чого все це може привести". Нав'язування суспільству очікування "електорального чуда", що ось прийде "месія" і все виправить, приводить до того, що поступово втрачається довіра до інститутів влади взагалі".

Проте, у розмові з журналістами народний депутат зазначив, що "і президент, і Ющенко - обидва залежать від західної політики. Якщо і того й іншого "приводить у рух" Захід - у залежності від геополітичних пріоритетів і тактичних задач, - то вони нерозривні, вони тандем. Тому в ідеологічному і геополітичному плані глава держави і лідер "Нашої України" взаємозалежні".

Симоненко також прогнозує, що у разі приходу Ющенка до влади буде проводиться "політика більш жорстка стосовно до народу, бо Ющенко ще більш залежний від зовнішніх чинників, і передусім від США".

"На мій погляд, прихід Ющенка до влади є загрозою і для держави, і для народу України. У цьому немає ніяких сумнівів, оскільки Ющенко стане розвивати ідеї, закладені у підписаному ним у роки прем'єрства Меморандумі про співпрацю з МВФ. Якщо пригадати суть цього документа, то стане очевидним: Віктор Андрійович не є патріотом України".

"Крім того, Ющенко відкриє дорогу в Україну іноземному капіталу: пригадайте його спробу продати "енергетичний рубильник" у період прем'єрства. А "рубильник" повинен контролюватися державою!", - заявляє Симоненко.

Крім того, в Ющенка "є досить одіозна команда". "Ви тільки на хвилину уявіть собі, що Василь Червоній стає міністром внутрішніх справ, а "великий макромікроекономіст" Віктор Пинзеник - прем'єром", - передбачив Симоненко.

"Тому, коли кажуть про те, щоб віддати Ющенку владу навіть на короткий проміжок часу, навіть на два роки, треба усвідомлювати - ця команда відразу ж стане, як голодні вовки, краяти і розривати країну", - висловив думку головний комуніст.

Симоненко також зізнався, що у нього "спілкування у рамках "четвірки" завжди викликало внутрішній дискомфорт". "Насправді формату опозиційної "четвірки" не було. Досить пригадати, яким чином лідер "Нашої України" 16 вересня 2002 року приєднався до протестних акцій опозиції - під тиском обставин і команди".

І потім Ющенко "на всі зустрічі лідерів антипрезидентських фракцій замість себе присилав делегатів з "НУ": то Безсмертного, то Порошенка… І я відразу оголосив і Морозу, і Тимошенко, що є категоричним противником таких "паритетних стосунків".

"Так що я вважаю, що "четвірки" немає, просто на певному етапі інтереси лівих і націонал-демократів ситуативно співпали у необхідності зміни правлячого режиму", - заявив Симоненко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування