Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лімонов просить Кучму про допомогу

Понеділок, 28 липня 2003, 12:22
Лідер Націонал-більшовицької партії Росії Едуард Лімонов має намір написати листа Леоніду Кучмі з проханням дозволити йому в'їзд до України.

"Він збирається подати прохання у посольство України і написати листа Леоніду Кучмі з вимогою дозволити йому в'їзд до країни. Крім того, він збирається подати заяву до російського МЗС і взагалі буде досить активно домагатися скасування цієї заборони", - повідомив прес-секретар Лімонова Олександр Аверин.

Сам Лімонов вважає дії української влади "репресією проти нього як людини і лідера російської партії", повідомляє "Независимая газета".

"Рішення не пускати мене на територію України нічим не обґрунтовано: проти мене на Україні не порушено ніякої кримінальної справи, мене там ні в чому не звинувачують", - заявив він на прес-конференції в Бєлгороді.

Тим часом, за словами Аверина, "ще перед від'їздом Лімонов не виключав, що в нього можуть виникнути проблеми при перетині кордону, але подібного розвитку подій він усе-таки не припускав".

За словами Аверина, для того щоб зустрітися з батьками, Едуарду Лімонову довелося зупинитися в бєлгородському готелі "Центральний". Адвокат Лімонова Сергій Біляк з'їздив до Харкова і привіз у Бєлгород його мати. А батько лідера НБП, за словами Аверина, "серйозно хворий і практично не встає з ліжка".

Як відомо, у п'ятницю лідер НБП Едуард Лімонов був затриманий на російсько-українському кордоні.

Після трьох годин перебування на КПП Бєлгорода українські прикордонники поставили Лімонову в паспорті штамп про заборону на в'їзд протягом п'яти років і провели його назад до російських прикордонників.

Як говорять у НБП, "українські прикордонники поводилися з Лімоновим чемно, а російські прикордонники поставилися до нього із симпатією". "Наші прикордонники йому поспівчували, прийняли дуже дружелюбно, потисли руку, коли він їхав назад", – повідомили в штабі партії.

Читайте також:

Едуарду Лімонову заборонили в'їзд до України

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування