Марчук змінює кадри у військовому відомстві

Понеділок, 28 липня 2003, 16:11
Леонід Кучма, знаходячись на відпочинку в Криму, схвалив пропозиції міністра оборони Євгена Марчука про зміни у військових структурах.

Він також заслухав звіт Марчука про стан справ у Збройних силах країни і заходи для підвищення їхньої боєздатності і зміцнення дисципліни.

Як повідомляє прес-служба президента, Марчук запропонував провести зміни в структурі Міноборони і Генштабу, а також розмежувати повноваження між ними.

За його словами, до кінця року планується замінити в міністерстві до 40% керівників цивільними фахівцями, а в 2004-2005 роках - до 80%. Передбачено також скорочення більш ніж 70 генеральських посад.

Кучма заслухав пропозиції міністра про кадрові зміни в його відомстві і підготовці до розгляду Програми реформування Збройних сил на засіданні РНБО, що пройде наприкінці серпня.

Марчук також доклав главі держави про хід підготовки українського контингенту до участі в стабілізаційних силах в Іраку і про підготовку бюджетного запиту Міноборони на 2004 рік.

Він також доручив ужити додаткових заходів по забезпеченню безпеки військовослужбовців 5-ої окремої механізованої бригади, що 7 серпня відбуває для участі в стабілізаційних силах в Іраку. Особлива увага Кучма звернула на необхідність проведення заходів щодо зміцнення дисципліни серед військовослужбовців.

Марчук був призначений міністром оборони в червні поточного року.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

ЄВГЕН МАРЧУК СТАВ МІНІСТРОМ ОБОРОНИ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування