Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Марчук буде товаришувати з журналістами, і влаштовувати їм тури по військовим казармам

Вівторок, 29 липня 2003, 11:27
Міністр оборони України Євген Марчук затвердив план реалізації закону України "Про демократичний цивільний контроль над військовою організацією і правоохоронними органами держави".

Як повідомляє у вівторок прес-служба Міністерства оборони, заходами плану, зокрема, передбачається до кінця 2003 року завершити розділення функцій і повноважень між Міноборони, яке повинно здійснювати військово-політичне й адміністративне управління Збройними силами, і Генеральним штабом ВР України, який повинен забезпечувати оперативне управління Збройними силами.

Ще один напрям реалізації цього плану передбачає налагодження тісної взаємодії з органами державної влади і комітетами Верховної Ради і забезпечення ними необхідного контролю над здійсненням оборонної політики, своєчасним і всебічним матеріально-фінансовим забезпеченням ВСУ.

Для обговорення проекту державного бюджету України на 2004 рік у частині, що стосується витрат Міністерства оборони, Марчук також збирається зустрітися з представниками депутатських фракцій парламенту. На засідання колегіальних органів ВСУ України будуть також запрошені уповноважений Верховної Ради з прав людини і його представник у справах захисту військовослужбовців.

Планом також передбачається впровадження нових форм роботи з представниками засобів масової інформації, зокрема, проведення днів преси у видах й оперативних командуваннях ВСУ, інтернет-прес-конференцій з керівним складом Збройних сил, прес-тури для представників вітчизняного ЗМІ у миротворчі контингенти ВС України.

Для кращого інформування громадськості про життєдіяльність Збройних сил буде також істотно оновлений офіційний веб-сайт Міноборони.

На його сторінках, зокрема, будуть розміщуватися матеріали про хід виконання програм реформування ВСУ і переходу їх на комплектацію військовослужбовцями за контрактом, створення і розвиток виробництва нових видів озброєнь і військової техніки, військових формувань, фінансового забезпечення і виконання оборонного замовлення.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування