Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС може зробити для Лімонова виняток

Вівторок, 29 липня 2003, 12:13
МЗС України розглядає можливість надання лідерові російських націонал-більшовиків Едуарду Лімонову права одноразового відвідування Харкова, у якому проживають його батьки.

Про це на брифінгу у вівторок повідомив заступник голови прес-служби МЗС України Олександр Горьков, відповідаючи на питання журналістів.

Горьков нагадав, що з 1999 року Лімонов є персоною нон-грата в Україні "після своїх заяв про статус Севастополя".

Однак у зв'язку з тим, що в Харкові у нього проживають батьки похилого віку і, "виходячи з гуманних позицій", українська влада розглядає питання про дозвіл йому одноразового відвідування Харкова для зустрічі з батьками.

Як повідомлялося, звільнений з ув'язнення в червні Едуард Лімонов минулої п'ятниці був затриманий на кордоні з Україною (КПП Бєлгород - Харків) українськими прикордонниками, які нагадали, що він оголошений в Україні персоною нон-грата.

24 серпня 1999 року, у День незалежності України 15 членів очолюваної Лімоновим НБП ввірвалися до матроського клубу Чорноморського флоту Росії в Севастополі. Забравшись на вежу годинника, вони зажадали перегляду статусу Севастополя, а також виступили проти ратифікації Державною думою РФ договору про дружбу і співробітництво між Україною і Росією і можливим вступом України до НАТО. Вони були затримані й отримали в Севастополі по 15 діб адміністративного арешту за хуліганські дії. Пізніше у відношенні правопорушників було порушено кримінальну справу.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Едуарду Лімонову заборонили в'їзд до України

Лімонов просить Кучму про допомогу

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування