Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посол Росії: Я особисто говорив, для чого Україні НАТО, що воно дасть?

Вівторок, 29 липня 2003, 13:19
Посол Російської Федерації в Україні Віктор Чорномирдін не розуміє прагнень України вступити до НАТО.

Про це Чорномирдін признався в інтерв'ю радіо "Эхо Москвы": "І ми не розуміємо, я особисто говорив, для чого Україні НАТО, що воно дасть?"

"А ось коли мова йде про НАТО, коли Україна ставить питання, що ми хочемо тільки у НАТО, ось вбийте мене, я цього не розумію і завжди питаю: а що вам НАТО? Вона вам що-небудь дасть, принесе? По-перше, вас туди ніхто не приймає, і не збираються, поки ще навіть не видно, і в чергу навіть не ставлять", - нагадав посол.

Відповідаючи на питання про те, куди рухається Україна, Чорномирдін відповів, що "головний вектор" український "це на Захід, тобто підняти рівень життя до рівня західного".

"Ось те, що Україна хоче саме цей вектор і так його перпендикулярно ставить, їх часом, дійсно, ніхто не розуміє, і в Україні не всі розуміють. Що саме на Захід, а якщо багато є хорошого на Сході, чому звідси не взяти хороше. Це ж незрозуміло", - відзначив у розмові посол Росії.

На думку Чорномирдіна, говорити про вступ України до НАТО можна після того, як "НАТО зміниться за своїм змістом". "Воно обов'язково зміниться", - впевнений Чорномирдін.

Говорячи про стосунки Росії-НАТО, дипломат нагадав, що "ми, по-перше, не вступили до НАТО, це наші стосунки з НАТО, Росії і НАТО".

"Так, ми знайшли питання, зблизилися у багатьох напрямках, з багатьох, але не зі всіх знову ж, ми вирішуємо багато проблем разом з керівництвом НАТО, але ми не члени, ми і не маємо наміру бути членами, і вони також не збираються нас нікуди приймати, та ми цього і не розуміємо, і не хочемо, і не треба", - сказав Чорномирдін.

"Я думаю, я не помилюся, що якщо і наше керівництво, керівництво Росії, однозначно говорить, що ми не розуміємо, ми - проти, ми взагалі проти розширення НАТО, воно розширяється тільки на Схід, тільки на Схід", - висловив думку посол Росії в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування