Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд дозволив одній з соратниць Тимошенко не сидіти в СІЗО

Вівторок, 29 липня 2003, 18:01
Апеляційний суд Києва визнав незаконним затримання Лідії Сокольченко, колишнього головного бухгалтера корпорації "ЄЕСУ". Суд скасував постанову Печерського райсуду про відмову в задоволенні скарги на її затримання.

Про це повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

Таким чином, суд задовольнив апеляцію захисника Сокольченко. Як зазначає партія Тимошенко, рішення судді Печерського райсуду Бернацької було прийнято "під тиском Генпрокуратури".

Сокольченко була затримана 14 травня 2003 року в лікарняній палаті Інституту нейрохірургії, "де знаходилася в критичному стані". Проте через деякий час вона була звільнена і зараз перебуває на свободі.

"Батьківщина" також зазначає, що у провадженні судді Бернацької "вже понад два місяці знаходяться ще дві скарги щодо незаконного затримання екс-керівників "ЄЕСУ" Геннадія Тимошенка та Антоніни Болюри".

Як повідомляє партія Тимошенко, згідно з Кримінально-процесуальним кодексом скарги на затримання розглядаються не більше ніж у п'ятиденний термін з дня надходження, а скарги надійшли до суду ще 20 травня цього року. На думку "Батьківщини", суддя "заблокувала розгляд справ без будь-яких пояснень".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування