Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Рургаз" чекає доки Україна і Росія пересваряться через консорціум?

Середа, 30 липня 2003, 10:38
Німецький концерн "Рургаз", що вважається найбільш вірогідним учасником газотранспортного консорціуму Росії та України, вважає, що спершу країни-засновниці мають вирішити внутрішні суперечки, а лише потім розпочинати тристоронні переговори.

Про це в інтерв'ю BBC повідомила речниця "Рургазу" Астрід Циммерман.

За словами Циммерман, Німеччина взагалі утримається від будь-яких коментарів щодо розвитку подій довкола створення тристороннього консорціуму доти, доки не буде бажаного для "Рургазу" результату.

Більшість українських і російських оглядачів останнім часом відзначають, що тристоронній газовий консорціум між Україною, Росією та Німеччиною опинився в стані очікування.

На підтвердження цієї думки німецька сторона наводить заяви керівника російського уряду Михайла Касьянова під час його зустрічі з українським прем'єр-міністром Віктором Януковичем 18 липня у Ялті.

Тоді російський прем'єр, фактично, підтвердив, що ще не сформований бізнес-план консорціуму, а завершення передінвестиційної фази має відбутися до серпня-вересня цього року. До того моменту мова про залучення третьої сторони не вестиметься.

Натомість російська газета "КоммерсантЪ" говорить про глухий кут, в якому опинився консорціум, що досі не визначився із формою управління українською газотранспортною системою. Такі висновки було зроблено після засідання наглядової ради засновників консорціуму у липні в Києві.

Окрім українського і російського віце-прем'єрів Віталія Гайдука та Віктора Христенка, а також представників компаній-засновниць "Нафтогазу України" і російського "Ґазпрому", у засіданні брав участь французький концерн "Ґаз де Франс".

Німецька сторона першу участь французької компанії у засіданні такого рівня коментувати відмовляється.

Читайте також:

Росія ставить умову – реверс по нафтопроводу Одеса-Броди

Газотранспортний консорціум зайшов у глухий кут – КоммерсантЪ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування