Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Марчук знову "зіграє" на президентських виборах?

Середа, 30 липня 2003, 12:46
Міністр оборони Євген Марчук "не відкидає власної участі у виборчих перегонах" на посаду президента 2004 року.

Як повідомляє у середу "Львівська газета", посилаючи на "поінформовані джерела", "не відкидають цього і навколо президентські середовища". Підставою для таких висновків є те, що Марчук "розпочинає потужну кампанію, метою якої є створення йому реноме "міністра-реформатора".

Першими кроками у цій кампанії є заяви міністра про заміну 40-80% керівного складу МО цивільними фахівцями та про скорочення кількості генеральських посад.

У вівторок було затверджено план реалізації Закону України "Про демократичний цивільний контроль над військовою організацією та правоохоронними органами держави", яким, зокрема, передбачають "налагодження тісної взаємодії з органами державної влади і комітетами Верховної Ради і забезпечення ними необхідного контролю над здійсненням оборонної політики, своєчасним і всебічним матеріально-фінансовим забезпеченням ЗСУ".

Для обговорення проекту державного бюджету України на 2004 рік щодо у витрат Міноборони, Марчук планує зустрітися з депутатами, нагадує видання і додає, що "усі ці заходи, як і ймовірні інші публічні потуги Марчука, можуть, окрім іншого, означати й підготовку міністра до наступних президентських виборів".

"Щоправда, не відомо, яку роль довірять Євгенові Кириловичу – основного кандидата від влади (що малоймовірно) чи ту, яку він блискуче зіграв у 1999 році, запобігши перемозі реальних опонентів Леоніда Кучми", - пише газета.

Читайте також:

Марчук буде товаришувати з журналістами, і влаштовувати їм тури по військовим казармам

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування