Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Київ випереджає Москву в дешевізні

Середа, 30 липня 2003, 18:53
Життя у Києві стало доступнішим у порівнянні з минулим роком, вважає британська дослідницька компанія "Economist Intelligence Unit", що порівнює витрати на прожиття у різних містах світу.

У рейтингу, який двічі на рік складає британська дослідницька компанія, Київ спустився з 82 на 94 місце. Це означає, що вартість продуктів та послуг за останні 12 місяців в українській столиці упала, повідомляє Радіо Свобода

Найдорожчим містом у світі залишається Токіо, а другим у списку за японською столицею є місто Осака.

Найдорожчі міста Європи - це Осло, Цюріх та Копенгаген.

Париж випередив Лондон, який упродовж багатьох років тримав пальму першості на європейському континенті. Париж тепер є восьмим за дорожнечею містом у світі, а Лондон став десятим.

Москва залишається лідером у східній Європі. Хоча порівняно з минулим роком столиця Росії у загальному рейтингу зійшла з 32 на 36 місце.

Найдешевшою східноєвропейською столицею експерти визнали Будапешт, що на 144 місці. Також порівняно доступним є життя у Празі. Чеська метрополія опинилась на 82 місці, хоча ще рік тому життя у ній було дешевше, ніж у Києві.

Через падіння вартості місцевої валюти три найбільші мегаполіси Латинської Америки: Ріо-де-Жанейро, Сан-Паоло та Буенос-Айрес стали одними з найдешевших не лише в регіоні, але і у світі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування