Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Кучма водив хороводи з Шустером в "Артеку". І подарував йому ракету

Четвер, 31 липня 2003, 11:33
В середу президент України Леонід Кучма, який перебуває у Криму на відпочинку, відвідав Міжнародний дитячий центр "Артек", де проходить 10-й Міжнародний аерокосмічний фестиваль "Сузір'я-Артек".

Разом з Кучмою "Артек" відвідала його дружина Людмила, а також словацький президент Рудольф Шустер з дружиною і дочкою, якi відпочивають у Криму на запрошення українського президента, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Після прибуття президентів у табір діти-учасники фестивалю пов'язали главам держав, а також дочці Шустера краватки з емблемами "Артека". Леонід Кучма і Рудольф Шустер відвідали в "Артеку" палац "Суук-су", де ознайомилися з аерокосмічними експозиціями.

Кучма подарував словацькому президентові модель ракетоносія "Циклон", виготовлену в конструкторському бюро "Південне".

Нинішній фестиваль ювілейний, 10-й за рахунком, і присвячений 100-річчю авіації. Він відбувається в "Артеку" з 15 липня по 4 серпня.

Також Кучма та Шустетр поспілкувалися з юними мешканцями "Артеку", на території табору "Озерний" оглянули щойно збудований басейн, де в цей час проходили змагання з водного поло.

Глави обох держав відвідали їдальню "Круг", реконструйовані корпуси європейського зразка таборів "Морський" та "Янтарний", які вже практично готові до використання, повідомляє УНІАН.

Кучмі сподобались новобудови, а особливо він підкреслив, що його вразила якість будівель. Він також наголосив, що дітлахам з різних країн світу буде комфортно відпочивати тут.

Президентські подружжя за руки з артеківцями пройшли стадіоном Міжнародного дитячого центру, діти подарували звернення вихованців "країни "Артек" до обох президентів. Після цього вони подивляться заключний гала-концерт Міжнародного аерокосмічного фестивалю "Сузір'я-Артек".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування