Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Янукович показав Міллеру секрет "Кольчуги"

Четвер, 31 липня 2003, 12:25
Прем'єр-міністри України і Польщі Віктор Янукович і Лешек Міллер у четвер ознайомилися з виробничими процесами донецького заводу "Топаз", який виготовляє радарні установки "Кольчуга".

Прем'єри оглянули "Кольчуги", у тому числі і зсередини установок.

У цей же час дружини глав урядів поклали квіти до Пам'ятника матері біля Донецького регіонального центру охорони материнства і дитинства.

Як очікується, у цей день глави урядів України і Польщі підпишуть меморандум про створення спільного україно-польського підприємства з питань реалізації проекту нафтопроводу "Броди-Полоцьк".

Янукович і Міллер мають намір також взяти участь у закритті українсько-польського бізнесу-форуму.

Глави урядів покладуть квіти до каплиці загиблим шахтарям, зустрінуться з представниками українських і польських ЗМІ. Міллер також планує відвідати Товариство польської культури Донбасу.

У цей же день польський прем'єр вилетить з аеропорту "Донецьк" на батьківщину.

Українська державна акціонерна холдингова компанія "Топаз" – багатогалузеве підприємство, що здійснює розробку і серійне виробництво сучасних систем і комплексів радіотехнічної розвідки і радіоелектронної боротьби.

"Топаз" виготовляє станції пасивного спостереження "Кольчуга". Зараз підприємство працює над створенням перспективного комплексу перешкод радіозв'язку "Мандат", який забезпечуватиме активне радіозаглушення до двох радіоліній зв'язку дальністю 60 км.

Кілька місяців тому, незадовго до початку військової акції США і Великобританії в Іраку, з'явилися повідомлення про те, що режимові Саддама Хусейна вдалося придбати кілька українських радарних установок "Кольчуга". Україна відкинула обвинувачення в продажі установок.

На минулому тижні з'явилися повідомлення, що Малайзія вивчає можливість придбання в України партії станцій "Кольчуга".

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Українські "Кольчуги" хоче купити... Малайзія

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування