Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

У погоні за євростандартом Кірпа блокуватиме хуліганів у туалеті

Четвер, 31 липня 2003, 13:39
Керівництво Дніпропетровської залізниці стверджує, що новий потяг "Київ-Дніпропетровськ" відповідатиме європейським стандартам. Про це з посиланням на начальника залізниці Олександра Момота пише газета "День".

Офіційне відкриття швидкісної лінії Київ-Дніпропетровськ заплановане на 1 серпня, а першим пасажиром, за розрахунками залізничників, має стати Леонід Кучма.

Уже на швидкісній магістралі після закінчення реконструкції розпочалися пробні рейси поїзда. Він може розвивати швидкість до 160 км/год. Цей показник, повідомив Момот, означає, що на українських лініях досягнуто європейського стандарту швидкості руху поїздів.

Він розповів також про переваги нових вагонів Київ-Дніпропетровськ. Наприклад, сюрприз чекає на громадян, що звикли порушувати культурні норми: "у випадку, якщо вакуумним туалетом користувалися неправильно, спеціальний пристрій блокує двері", пише "День"

У вагонах поїзду із кондиціонерами та телевізорами в м’яких кріслах буде розміщуватися 54—68 пасажирів. До їхніх послуг вагон-ресторан і вагон-автомобілевоз, а також спеціальний вагон для інвалідів.

Перед пуском нового поїзду проведена реконструкція залізничної магістралі Київ-Дніпропетровськ та Дніпропетровського вокзалу. Все це коштувало 700 мільйонів гривень. "Нещодавно, — повідомив начальник залізниці Момот, — у складі української делегації мені довелося побувати в країнах Євросоюзу, де я спеціально оглянув вокзал Брюссель-Північний. Однозначно можу сказати, що в Дніпропетровську тепер вокзал кращий".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування