Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Янукович благословив "Одеса-Броди" і застеріг від "політичної гри"

Четвер, 31 липня 2003, 18:53
Будівництво польської частини нафтопроводу "Одеса-Броди" є спільним завданням для України і Польщі на найближчий час, вважає український прем'єр Віктор Янукович.

"Україна побудувала свою частину цього нафтопроводу. Тому наше спільне найближче завдання – побудувати польську частину нафтопроводу і попрацювати з нашими партнерами з Каспійського басейну, щодо наповнення цього нафтопроводу", - сказав Янукович у четвер у Донецьку, де він знаходиться разом з польським прем'єром Лешеком Міллером.

"Якщо в цьому питанні ми найближчим часом зробимо практичні кроки, будемо наповнювати нафтопровід і створимо умови, щоб він прокачував у Європу не менше дев'яти мільйонів тонн нафти – це буде прорив і перемога", - сказав Янукович.

"Якщо ми не перейдемо, як кажуть, з політичної гри до вирішення практичних задач - це буде поразка", - додав він.

Польський прем'єр сказав, що в урядів обох країн вистачить політичної волі, щоб сприяти вирішенню цих питань, "але не уряди будуть будувати цей проект, а конкретні виконавці, промисловці".

Міллер завершив свій візит в Україну і відбув на батьківщину.

Як повідомлялася, Україна і Польща в четвер підписали меморандум про створення спільного українсько-польського підприємства з питань реалізації проекту нафтопроводу "Броди-Плоцьк". Меморандум фіксує намір "Укртранснафти" і польської компанії PERN "Przyjazn" створити СП для будівництва цього нафтопроводу.

Проект по продовженню українського нафтопроводу "Одеса-Броди" до польського Плоцька одержав політичну підтримку урядів України і Польщі, Європейської комісії, а також комерційну підтримку у вигляді бізнес-плану, що підтверджує наявність ринків збуту нафти, що буде надходити по ньому до Європи.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Україна разом з Польщею дотягнуть "Одеса-Броди" до Плоцька

Росії треба оголосити війну Україні, щоб ввести реверс "Одеса-Броди"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування