Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українські солдати опинилися в іракській пустелі

Понеділок, 11 серпня 2003, 11:28
Перша колона українського миротворчого контингенту у складі стабілізаційних сил в Іраку у понеділок вранці перетнула кувейтсько-іракський кордон і проходить марш до місця постійної дислокації у місті Аль-Кут провінції Васит.

Як повідомляє у понеділок прес-служба Міністерства оборони України, у складі колони - 83 одиниці броньованої й автомобільної техніки. Марш буде тривати дві доби, нічний привал особовий склад і техніка українського контингенту зроблять у районі бази Військово-повітряних сил США біля іранського населеного пункту Ан-Насирія, що за 250 км від Аль-Кута.

Протягом переходу українських миротворців будуть супроводжувати підрозділи американських і британських коаліційних сил.

Планами передислокації передбачається, що 12,13,14 серпня в Ірак відправляться ще три колони українських миротворців.

10 серпня завершилася передислокація особового складу підрозділів 5-ї окремої механізованої бригади ВС України у Кувейт. У цей день трьома рейсами Іл-76 Державного підприємства Міноборони "Українська авіаційна транспортна компанія" у Кувейт була доставлена остання група військовослужбовців бригади у кількості 207 чоловік. 7-10 серпня 19-ма рейсами - 12-ма з Києва і 7-ма з Миколаєва - у Кувейт був доставлений весь особовий склад бригади.

8 серпня у порт Ель-Кувейт прибув турецький морський пором, що доставив усю техніку 5-ої окремої механізованої бригади, зокрема, 60 бронетранспортерів БТР-80, 11 бойових розвідувально-десантних машин БРДМ-2, 217 автомобілів різних типів, контейнери з майном миротворчого контингенту. З технікою прибули 12 військовослужбовців бригади, що супроводжували машини.

Загальна чисельність військовослужбовців українського миротворчого контингенту після проведення заходів щодо переформування й входження 19-го окремого батальйону РХБ-захисту ВС України до складу українського миротворчого контингенту, складе 1660 чоловік.

1 вересня українські миротворці приступлять до виконання задач у довіреній зоні. Українська бригада буде забезпечувати безпеку у польському секторі відповідальності в іракській провінції Васит. У цьому регіоні українці будуть патрулювати дві важливі автомагістралі, що зв'язують південь країни з Багдадом, перевозити гуманітарні вантажі, охороняти 120-кілометрову ділянку кордону з Іраном і спеціальні об'єкти, зокрема, склади з боєприпасами колишньої іракської армії.

Міністр оборони України Євген Марчук не виключив, що українцям доручать охорону нафтопроводів. Також обговорюється можливість направлення до Іраку в цілому до 1800 миротворців з України.

Інтерфакс-Україна


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування